МВР не е спирало интернета в част от Югозападна България

...
МВР не е спирало интернета в част от Югозападна България
Коментари Харесай

МВР отрича да е спирало интернета в Югозападна България и оставки няма да има

Министерство на вътрешните работи не е спирало интернета в част от Югозападна България при интервенцията си против кабелното пиратство. Ръководството на ведомството не вижда гафове по време на акцията и не счита, че би трябвало да се подават оставки. Това обясни вътрешният министър Младен Маринов часове преди митинга на кабелните оператори в София.

При акция в Гоце Делчев, Сандански, Дупница, Кюстендил и Бургас предходната седмица бранш " Киберсигурност " в ГДБОП иззе съоръжение на локални кабелни малките екрани. Поводът за интервенцията бяха недоволства от бТВ, Нова телевизия и HBO, че локалните оператори излъчват наличието им нелегално. След изземването на техниката, бе спряна кабелната телевизия, само че и интернет връзката на доста консуматори. От националната асоциация на кабелните оператори обявиха, че страната работи по поръчка и се пробва да смачка бизнеса им. Шефът на " Киберсигурност " Явор Колев отвърна, че задачата е просто бизнесът да е легален.

Именно за неговата оставка упорстват кабелните оператори. Според вътрешния министър няма причина Колев да напуща поста си.

" Колев е добър експерт, който съблюдава закона и се бори с пиратството ", съобщи Маринов.

Той твърди, че Министерство на вътрешните работи не е изземало техника, която има отношение към доставката на интернет. От полицията взели единствено устройствата за лъчение на телевизия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР