МВР изпраща в прокуратурата документите за ремонта на клиника в

...
МВР изпраща в прокуратурата документите за ремонта на клиника в
Коментари Харесай

МВР праща в прокуратурата документи за ремонт в Александровска болница

МВР изпраща в прокуратурата документите за ремонта на клиника в Александровска болница. 

Разследващите считат, че има данни за закононарушение за подписване на неизгодна договорка и занемареност, както и за непозволено облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните действия.

Проверката на " Икономическа полиция " е почнала след сигнал за нередности, свързани с ремонт на покрива на Клиниката по алергология. От документите, е открито, че първичният ремонт е осъществен през 2018 година. Поради некачественото осъществяване 7 месеца по-късно, през 2018-та, се е наложило затваряне на клиниката. 

Обществената поръчка е предоставена през 2017 година от тогавашното управление на болничното заведение. Първоначално е било декларирано, че ремонтът ще обгръща повърхност от 350 квадратни метра, само че при осъществяването е осъществено заплащане за  двойно по-голяма площ. 

Установени са и нередности към документите, с която са ставали заплащанията на стойност над 300 000 лв. - неспазени условия за изискванията за заплащане, изплатени двойно повече като количество квадратни метри без съществуване на документи, които да удостоверяват за какво се е наложило това.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР