МВР иска да въведе усъвършенствана система за проследяване на обажданията,

...
МВР иска да въведе усъвършенствана система за проследяване на обажданията,
Коментари Харесай

Телефон 112 иска да вижда координатите при всяко обаждане

Министерство на вътрешните работи желае да вкара усъвършенствана система за следене на позвъняванията, които постъпват на незабавния телефон 112. Софтуерът би трябвало да може да открива точните координати на обаждащия се. Когато индивидът се намира навън, точността би трябвало да е до 5 метра разминаване, а при положение, че е в помещение, локализацията ще до 25 метра.

Става дума за технологията AML (Advanced Mobile Location). Тя дава опция да се откри точното местонахождение на обаждащия се без някакви спомагателни дейности от негова страна. Тази технология може да бъде задействана от производителите на смарт телефони, само че единствено в случай че страната е механически подготвена. България явно не е. Към момента у нас се употребява единствено локализация по клетките на мобилните телефони.

" Локализация, учредена на клетките от мобилните оператори, се употребява в 112 повече от 10 години – от самото създаване в Р. България. Докато данните от клетките дружно с вербална връзка оказват помощ за определяне на местоположението на обаждащия се, точната локализация на местоположението ще разреши още по-бързо реагиране при изключителни обстановки ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

Другото, на което разчитат операторите на 112, е самият човек, изпаднал в неволя, да даде повече пояснения за местоположението си. Често това не е допустимо – хората са комплицирани и не могат да се ориентират вярно, нито пък да дадат съответни отговори.

" Проучванията демонстрират, че при автоматизирано предаване на точното местонахождение приблизително към 30 секунди могат да бъдат съкратени на повикване и още няколко минути, когато обаждащите се не могат да опишат своето местонахождение заради стрес, пострадване, език или просто непознаване на дадена област ", пишат от Министерство на вътрешните работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР