МВР и Гранична полиция нямат отношение към отстраняването на скъсвания

...
МВР и Гранична полиция нямат отношение към отстраняването на скъсвания
Коментари Харесай

МВР: Нямаме отношение към възстановяването на оградата по границата с Турция

" Министерство на вътрешните работи и " Гранична полиция " нямат отношение към отстраняването на скъсвания и проваляне на оградата по границата с Турция ". Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Валентин Радев на депутатски въпрос, осведоми БГНЕС. 

Министърът се аргументира с разпореждане на Министерски съвет, с което е предоставено проектирането и построяването на краткотрайно възпрепятстващо оборудване и прилежащия път към него на българо-турската граница на регионалните шефове на Област Хасково, Област Ямбол и Област Бургас, чиито територии граничат с Република Турция. 

" Областните шефове са бенефициент на средствата, отпускани от Министерския съвет, нужни за проектирането и построяването на въпросната ограда. Отчитайки това събитие, контролът по реализиране на упоменатите действия и възможни породени вреди върху към този момент построената инфраструктура в резултат на строителството, следва да се реализират от регионалните шефове, които са страна по подписаните контракти за създаване на Военновъздушни сили ", добавя министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР