МВР е в процедура по обявяването на търг за продажба

...
МВР е в процедура по обявяването на търг за продажба
Коментари Харесай

МВР продава на търг коне от конната полиция

Министерство на вътрешните работи е в процедура по оповестяването на търг за продажба на конете, които към този момент не са годни за екплоатация от силовото ведомство.
Става въпрос за към десетина животни, които са на доклад към конната полиция в Столична дирекция на вътрешните работи. Те към този момент са остарели и не дават отговор на изискванията на вътрешното министерство.
Породите са особено селектирани и най-вероятно макар възрастта си, ще бъдат продадени на положителни цени. Сумите обаче към момента не са ясни, написа " Монитор ".
Полицейските коне са високи, имат верен екстериор, с подобаващ манталитет, понасят всеобщи мероприятия, хора към себе си и са изключителноп издръжливи н странични дразнители. Те са подготвени да привикват на гърмежи, на огън, флагове, плакати, барабани и крясъци.
Група „ Конен ескадрон “ е към профилираните полицейски сили на Столична дирекция на вътрешните работи е единствената в България, която разполагта с четириногите животни.
Хора и коне там са научени да работят в съвършен синхрон, за който упражняват настойчиво години наред. Обучението на конете стартира от 3-годишна възраст, а когато станат на 18-20 години, към този момент са подготвени за „ пенсиониране “. Сред оповестените публични поръчки от Министерство на вътрешните работи сега се вижда, че полицията не стопира да се грижи за конете. Там са оповестени процедури за набиране на специфични протектори, седла и качествена храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР