МВР е в криза на доверието. Дефицитът на сигурност в

...
МВР е в криза на доверието. Дефицитът на сигурност в
Коментари Харесай

Криза в МВР! Какво се случва?

„ Министерство на вътрешните работи е в рецесия на доверието. Дефицитът на сигурност в Министерство на вътрешните работи е най-големият проблем “, това сподели в студиото на NOVA NEWS Валентин Попов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Друг сериозен проблем е, че Министерство на вътрешните работи е най-дълго и най-многократно реформираното министерство и в това време е минимум реформирано, сподели той.
-->
Според специалистът по сигурност в Центъра за проучване на демкорацията Тихомир Безлов „ казусът на Министерство на вътрешните работи е, че през Министерство на вътрешните работи може да се въздейства на политиката. “ Той съобщи, че в системата има хора с достъп до информация, които могат да употребяват специфични ограничения и принадлежности.

„ Това, което би трябвало да бъде „ изчегъртано “ е политизацията в Министерство на вътрешните работи, която от ден на ден се уголемява и стига до все по-ниски йерархични равнища “, сподели  Попов. По негови думи оставка на който и да министър нищо няма да промени.

Според Безлов има договореност сред България и Турция за мигрантите, само че има потребност от предоговаряне. По думите на Попов гранична стена сама по себе си не може да свърши работа, с цел да спре мигрантския поток. Нужен е по-широк комплекс ограничения, дспълни той.

Безлов сподели, че граничната стена има функционалност да забави натиска. Потоците, които минават през България са доста „ етнизирани “, посочи той. Също по този начин прави усещане и огромният брой турски жители, които сега минават през България, дорпълни безлов.

Попов е на мнение, че не можем да унищожаваме миграционния напън, само че можем да го ограничим. Можем да осигурим дронове, камери, които не са толкоз скъпи, да се подобрят връзките, пътищата да се поддържат, добави той.

Свързаността на граничните служители на реда с престъпната мрежа е сериозен проблем съгласно Безлов.  Според Попов това е малко пресилено. Безлов посочи, че не би желал да прави систематизирания.

Попов сподели, че огромният проблем към този момент не са заплатите, а хаоса, който царува в Министерство на вътрешните работи. Безлов добави, че липсва и организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР