МВР даде повече подробности около задържането на Червения пират, отправял

...
МВР даде повече подробности около задържането на Червения пират, отправял
Коментари Харесай

Ком. Илков: „Червения пират“ е признал за заплахите

МВР даде повече детайлности към задържането на " Червения корсар ", отправял закани към магистрати, политици, министри и други

" Във връзка с отправените голям брой злонамерени закани към публични персони от държавната и локалната администрация, бяха подхванати голям брой дейности по определяне и задържане на лицето. Проведохме комплекс от дейности, които доведоха до определяне на маршрута му на напредване и местата, които посещава. Там има свободен интернет, който той употребява ". Това сподели пред публицисти основен комисар Атанас Илков, шеф на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП).

По думите към 20:30 ч. в четвъртък мъжът е бил арестуван в региона на Боянските гробища, без да окаже опозиция.

" След задържането му установихме доказателства, които са относими към осъществената от него незаконна активност. Нямаме подозрение, че той стои зад тези злонамерени закани ", добави Илков.

Той разясни, че са открити два мобилни апарата, чрез които арестуваният е правил заканите.

На въпрос дали е употребявал поръчка на престъпни лица, Илков съобщи: " Категорично декларирам, че нито има лица от престъпния контингент, с които той има връзка, нито някакъв политически колорит. Той е извънредно противообществен, живее самичък и води клошарски метод на живот ".

" Следи доста интензивно процесите в страната, дейните и обществено известните персони и това му е един от ориентирите към кого да насочи заканите.

По думите на шефът на ГДНП, мъжът стои и зад заканите към Община Сливен.

Стана ясно, че е употребявал повече от 10 имейла и е изпратил над 100 известия. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че закани е отправял към Мария Габриел, Тодор Тагарев, Галин Цоков и други До момента не е открито да има съучастници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР