МВнР на Украйна реагира на призива на унгарския премиер Виктор

...
МВнР на Украйна реагира на призива на унгарския премиер Виктор
Коментари Харесай

Украинското външно министерство отговори на Орбан: Трябва да се призовава не към отмяна на санкциите, а към тяхното засилване

МВнР на Украйна реагира на апела на унгарския министър председател Виктор Орбан да бъдат снети глобите против Русия. От институцията не са съгласни с изказванията за тяхната неефективност и отблеязаха нуждата от увеличение на ефикасните стъпки по сдържането на съветската нападателна политика.

Този коментар направи представителят на украинското Министерство на външните работи Олег Николенко за. Той напомни, че глобите са били наложени като на започнатата от Русия пълномащабна война против Украйна, която към този момент докара до десетки хиляди починали украински гарждани, унищожи стотици хиляди обекти на сериозната инфраструктура и принуди милиони хора да изоставен домовете си.

" Санкциите оказват помощ държавата-агресор да бъде привлечена към отговорност за своите закононарушения, а също по този начин да се отслабят нейните благоприятни условия за по-нататъшното водене на войната. Европейската стопанска система се поврежда не от глобите, а от хибридната война на Русия. Газовата рецесия в Европа е основана в Кремъл, с цел да се подкопае благосъстоянието на европейските страни ", акцентира представителят на украинското Министерство на външните работи.

Олег Николенко изрази убеденост, че унгарският президент би трябвало да приканва не към анулация на глобите против Русия, когато съветската войска невъзмутимо убивя украински деца във Виница, Харков, Николаев и други градове, а тъкмо противоположното - да инициира увеличение на ефикасните стъпки за сдържането на съветската нападателна политика.
" Важно е да се огледа истината в очите: отговорност за началото и продължаването на войната носи извънредно русия. И единствено когато бъде принудена към мир, с помощта на общи старания и единение, едвам тогава може да се подсигурява, че и Украйна, и Унгария, и Европа като цяло ще се върнат към естествения живот ", акцентира Николаенко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР