МВнР, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са

...
МВнР, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са
Коментари Харесай

МВнР: Има риск за пет секции за изборите във Флорида, където 2 млн. души са евакуирани заради урагана

" Министерство на външните работи, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са изпълнили всички свои задължения по организацията на изборите. Ресурсите, които са нужни, доста надвишават потенциала на дипломатическите и консулските представителства ", съобщи министърът на външните работи Николай Милков.

По думите му се разчита българските общности. Николай Милков разясни, че изборните секции ще бъдат 755 в 62 страни. От тези 755 в 300 секции ще се гласоподава с машини.

" В 238 от тези 300 секции ще има по две машини и в 62 една. Общо сме транспортирали 538 машини или със 122 повече от последните избори през ноември. Изпратихме и всички изборни бумаги - 755 комплекта с над 600 000 бюлетини ", добави Николай Милков.

Той посочи, че признатите методически инструкции са публикувани и оповестени на страницата на МВНР. Всеки може да се осведоми по какъв начин се работи при всеки зародил проблем. Публикувани са и адресите на всички секционни комисии.

" 4200 индивида е общият брой назначени членове на Секционни изборни комисии от ЦИК. Първо се оферират хора от задграничното посланичество, по-късно ние в Централната изборна комисия и по-късно представители на политически партии. Това в годините е предизвиквало напрежение, тъй като ЦИК е заменяла доброволци с членове на политически партии. Ние нямаме въздействие е върху този развой. Надяваме се, че това не води до демотивация на българските общности ", добави Николай Милков.

Той акцентира, че би трябвало да се плануват всички опасности, като подобен е изключителното състояние във Флорида поради урагана.

" Там са евакуирани повече от два милиона души. Това слага под риск работата на 5 секции. До последния миг няма да знаем каква е е обстановката там. Ако няма форсмажор ще съумеят да проведат изборния ден ", означи Николай Милков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР