МВнР информира, че от 20.00 часа на 9 март, с

...
МВнР информира, че от 20.00 часа на 9 март, с
Коментари Харесай

МВнР със специални препоръки към българските граждани заради коронавируса в Израел

МВнР осведоми, че от 20.00 часа на 9 март, с решение на държавното управление на Израел, са наложени ограничавания за всички влизащи на територията на страната.

Забраната обгръща освен идващите израелски жители, само че и всички жители на други страни. На отворените гранични пунктове и на Летище "Бен Гурион " ще бъдат допускани единствено чужденци, които могат да потвърдят опцията да си обезпечат престой в изолираност за период от 14 календарни дни.

Резервациите за хотел не се одобряват за такова доказателство. Останалите ще бъдат връщани с първия противоположен полет до началната дестинация.

Във връзка с тези инструкции доста полети от и до Израел са към този момент анулирани до края на месеца.

Българските жители, които се намират в Израел, би трябвало да потърсят бързо връзка с обслужващата ги самолетна компания, с цел да ревизират актуалността на самолетните им билети за тръгване от Израел, предлагат от Министерство на външните работи и предизвестяват, че съществува опция от прекратяване на всички интернационалните полети до Израел, което би направило невероятно напускането на Израел за неустановен интервал от време.

Министерство на външните работи увеличи показателя на риск при пътешестване до Италия на равнище 4

От Министерство на външните работи поучават българските жители да се въздържат от пътешестване до и от Израел и да се осведомят за настоящото развиване на обстановката и подхванатите ограничения на формалния уебсайт на министерството на опазването на здравето на Израел: https://govextra.gov.il/ministry-of-health/corona/corona-virus-en/.

В случай на потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следния телефон: + 972 3 696 13 78, и в извънработно време - на номер: +972 547640089.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР