Музикантът и вокал на Blur и проекта Gorillaz Деймън Олбърн

...
Музикантът и вокал на Blur и проекта Gorillaz Деймън Олбърн
Коментари Харесай

Деймън Олбърн от Blur и Gorillaz: Музиката трябва да е по-политическа и по-малко селфи

Музикантът и вокал на Blur и плана Gorillaz Деймън Олбърн разяснява в изявление за BBC6 политиката, Брекзит, любовта си към пътешествията и съобщи, че музиката би трябвало да е по-политическа, защото " селфи музиката не е устойчива ".

На въпрос дали пътуването е значимо за него, той отговори, че съгласно него пътуването може да потуши екстремистките възгледи, които хората сега наподобява имат, когато прекомерно дълго останат " изолирани в техния личен дребен балон ".

" Интернет даде този чудноват достъп на всички и усщенето, че те са осведомени и че се свързват със света, само че те физически не посещават тези места. Ако ти физически видиш по-голямата картинка, освен монтажа или неговата небрежно редактирана версия на това, и в случай че видиш човешката страна на това, което фактически е, ще имаш толкоз друг взор ", разяснява той.

Олбърн добавя още, че Брекзит му е повлиял депресиращo. " На повърхността, за мен наподобява свястно да останеш другар със съседите си - това просто наподобява като основа на здравия разсъдък. По-широко видяно обаче, разрешенията, дадени на някои от в действителност трагичните хрумвания, които хората таят сега, това е нещастието на Брекзит. Той отвори кутията на Пандора. "

Музикантът добави още, че музиката в действителност би трябвало да стане по-политическа. " Селфи музиката не е устойчива. Правил ли съм селфи парче? Може и да съм пробвал, само че моято вродена тъпа природа ми е попречила да го направя както би трябвало. "

Още преди към четири години в друго свое изявление Олбърн приказва за това, че актуалните музиканти приказват главно за себе си, а не за това какво се случва със света. " Това е селфи поколението. Те приказват баналности.

Неотдавна музикантът разгласи и че Blur са отказали няколко предложения за участия по отношение на 25-годишнината от излизането на албума Parklife.

Той разгласи още, че групата е получила предложения и за други осъществявания, само че той би се съгласил да взе участие единствено, в случай че е за нещо положително. " Да кажем, че стигнем до втори референдум, тогава ще се веселя да извърша тази ария, с цел да отпразнуваме и да си напомним времето, когато имахме концепция за британството, която не беше политическа... Беше повече за нашата музика и просвета. Беше малко наивно, няма спор, само че имаше занимателна страна, имаше комизъм в това. Така че нямам срещу да извършвам този албум още веднъж, само че не бих желал да го върша, в случай че усетя, че ще е единствено за пари. "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Шоубиз (4070)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР