Музикант, чиято основна работа е като шофьор на автобус в

...
Музикант, чиято основна работа е като шофьор на автобус в
Коментари Харесай

Бивш диджей заведе дело за авторски права за песента Dear Mama на Тупак

Музикант, чиято съществена работа е като водач на рейс в Ню Йорк, заведе дело за авторски права, в което твърди, че не е бил съответно приет или му е платено за работата си по класическата ария на Тупак Шакур " Dear Mama ".

Терънс Томас, както е същинското му име, се е занимавал с диджейство и продуциране под името " Master Tee ". Той твърди, че е съдействал за основаването на " Dear Mama ", написа сп. " Rolling Stone ". В правосъдния иск се цитират няколко остарели изявленията с Тупак, както и ръкописни бележки на починалия рапър, в които Томас е посочен като основател на истинския бийт на песента.

Въпреки че Терънс от дълго време е приет за съпродуцент на " Dear Mama ", той счита, че " в никакъв случай не е бил съответно и напълно приет за своите авторски права ". Вместо това твърди, че " група ", ръководена от Тони Пизаро (който от дълго време е считан за главен продуцент на " Dear Mama " ), " се е наговорила и е работила дружно, с цел да присвои колкото се може повече от заслугата за " Dear Mama ", изключвайки го него ".

Томас, който през последните 26 години работи като водач на рейс в Ню Йорк, споделя пред медията, че се е срещнал с Шакур през 1993 година, когато е работил като диджей. Двамата записали " Dear Mama " през октомври същата година. В правосъдния иск се цитира и изявление на Тупак за " MTV " от 1996 година, в което той разказва основаването на класиката така: " Master Tee ми даде ритъма за песента. Той ми даде ритъма, а аз написах текста в банята. "

 

Както се признава в правосъдните документи на Томас, версията на " Dear Mama ", която той и Тупак записали през 1993 година, не е тази, която е необятно публикувана през 1995 г. Според Томас истинският мастър запис на " Dear Mama " е оставен в студиото в Ню Йорк, където е изработен. Когато през 1995 година Тупак е наказан по две обвинявания в полово принуждение, твърди още Терънс, Пизаро е съумял да вземе мастър записа и да направи " едностранни промени " в него.

А едвам наскоро бившият диджей е почнал да осъзнава, че е трябвало да получи повече самопризнание и авторски права. Искът е подаден малко след излизането на документалния сериал, пуснат тази година - " Dear Mama ", за връзките на Тупак с майка му, Афени Шакур. В документите си Томас е показал още, че " не е бил потърсен, нито е бил помолен да почисти или лицензира правата си ", което го е предиздвикало да " изследва какво му се дължи ". Бившият диджей твърди, че неотдавнашното му " разкриване на нарушаването ", му дава право да заведе дело за авторско право, макар че съгласно закона за това има тригодишен период за подаване на искове за нарушаване. Този мотив, както означи и " Music Business Worldwide ", е бил признат от някои, въпреки и не всички, федерални апелативни съдилища на Съединени американски щати. Що се отнася до компенсацията, Томас желае " уместно самопризнание " като продуцент, съавтор и съиздател на " Dear Mama ", както и " отплата за приноса му към песента ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР