Музика и качествено късометражно кино ще зарадват варненци по време

...
Музика и качествено късометражно кино ще зарадват варненци по време
Коментари Харесай

Безплатно кино на открито ще зарадва варненци в началото на август

Музика и качествено късометражно кино ще зарадват варненци по време на 9-тия Международен кинофестивал " Карантината “. Това оповестиха уредниците за Varna24.bg.

Събитието ще се организира в интервала 1-5 август 2023 година от 20:00 ч. на плаж Аспарухово, пред рибарското населено място при вход свободен. В пет фестивални вечери феновете ще видят 44 късометражни кино лентата от 22 страни в жанровете игрално, писмено, пробно кино и анимация. Преди всяка от вечерите ще има авторска музика онлайн – от модерни български групи:

Funkaround, S&GH Acoustic, Three Men Orchestra,

Innerglow, Teddy Velvet Band.

За поредна година " Карантината “ продължава да дава път на млади създатели. Голяма част от филмите ще бъдат излъчени за първи път във Варна и се явяват министър председатели за България. Тази година ще бъдат показани филми от Чили, Аржентина, Канада, Литва, Люксембург както и кинопродукции от обичайно мощно показаните страни Испания, Франция, Германия и Италия.

В програмата има и няколко български кино лентата. Голяма част от филмите са били част от селекцията на влиятелни фестивали като Венеция, Берлинале, Торонто и Сънданс.

Организаторите обезпечават безвъзмезден превоз до сцената на фестивала, като тръгването от Варна ще се реализира от Археологическия музей на ул. Антим I, всеки фестивален ден от 18:30 до 20 часа, а връщането от рибарско населено място " Карантината “ – от 22:45 до 23:30 часа.

Входът за прожекциите е свободен.

Всички филми са преведени с български надписи и също по този начин са приспособени за британско говоряща аудитория.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР