Музеи, исторически обекти и дори Айфеловата кула в Париж няма

...
Музеи, исторически обекти и дори Айфеловата кула в Париж няма
Коментари Харесай

Затварят Айфеловата кула заради протестa на `жълтите жилетки`

Музеи, исторически обекти и даже Айфеловата кула в Париж няма да работят на 8 декември, събота, поради антиправителствените митинги на " жълтите жилетки ", заяви Би Би Си.

89 000   полицейски чиновници ще бъдат ситуирани в цяла Франция, като единствено в Париж те ще са 8 хиляди, съобщи френският министър-председател Едуар Филип.

Полицията на Париж призова магазините и заведенията за хранене по централния бул. „ Шан-з-Елизе “ също да бъдат затворени, защото управляващите чакат принуждение да съпроводи демонстрациите.

„ Изправени сме пред хора, които не идват да стачкуват, а да разрушават и желаеме да разполагаме със средства, с цел да не им дадем независимост на деяние “, сподели Едуард Филип по телевизия Те Еф1.

Компанията, която е оператор на Айфеловата кула, заяви, че не може да подсигурява " съответни ограничения за сигурност " поради опасността от принуждение по време на митингите.

Миналата седмица френската столица претърпя едни от най-сериозните размирици през последното десетилетие. Правителството разгласи, че oтменя повишението на акциза върху горивата, провокирал протеста на " жълтите жилетки ", който докара до смъртни случаи и голям брой ранени.

Айфеловата кула бе затворена за посещаване и на 24 ноември, когато се очакваше митинги да има на Марсово поле - зоната зад туристическия обект. Тогава обаче митингите се насочиха към бул. „ Шан-з-Елизе “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР