Mutua Madrid Open, полуфиналАрина Сабаленка – Мария Сакари6-4, 6-1Арина Сабаленка

...
Mutua Madrid Open, полуфиналАрина Сабаленка – Мария Сакари6-4, 6-1Арина Сабаленка
Коментари Харесай

Сабаленка отново победи Сакари на полуфинал


Mutua Madrid Open, полуфинал

Арина Сабаленка – Мария Сакари 6-4, 6-1

Арина Сабаленка е първата финалистка на тазгодишния WTA 1000 шампионат в Мадрид. Беларускинята победи над Мария Сакари, като по този метод завоюва и третия полуфинален конфликт в тяхното съревнование досега. Днешната победа бе по-специална за Сабаленка и поради обстоятелството, че бе нейна 25-а над тенисистка от Топ 10.

В заключителния конфликт тя ще се изправи против Ига Швьонтек или Вероника Кудерметова.

Сабаленка бе по-стабилна на начален удар, като записа повече асове (4-2) и направи по-малко двойни неточности (3-6). Беларускинята завоюва 71% от точките си на първи сервис (30/42) и оползотвори четири от десетте си шанса за пробив (40%), до момента в който Сакари осъществя единствено един от своите шест брейкпойнта (17%).

Още първоначално форхенд в навън на Сакари даде на Сабаленка два следващи брейкпойнта. Гъркинята избави първия с ас на втори сервис, само че по-късно изпрати бекхенд в мрежата и по този метод международната №2 реализира ранен пробив. Беларускинята се възползва от съмненията в играта на съперничката си и не даде точка при идващото си подаване, затвърждавайки брейка за 3-0.

Сакари обаче се подвигна от нокдауна и редуцира пасива си, след което стигна до два шанса за пробив с помощта на Сабаленка, която изпрати топка в навън при опит за офанзива с форхенд по правата. Първата двойна неточност на беларускинята в мача пристигна във допустимо най-неподходящия миг и международната №9 проби за 3-2.

Пред Сабаленка се откри нов брейкпойнт след отлична реакция при мрежата, който обаче бе пропуснат с неакуратен ретур. Впоследствие втората сложена пропиля още три шанса за пробив и в последна 11-минутния гейм завърши с бекхенд в навън от нейна страна, като по този метод Сакари възвърне равенството при 3-3. Гъркинята бе доста покрай цялостен поврат, само че сервисът на Сабаленка ѝ оказа помощ да отрази две следващи точки за пробив и да си върне водачеството преди третата отмора в сета.

При 5-4 Сабаленка реализира поврат от 30-0 и стигна до опция за спечелването на сета. Последва дълго разиграване, приключило с форхенд в навън на Сакари и по този метод шампионката за 2021 година завоюва откриващата част с 6-4.

Беларускинята можеше да направи нова сериозна крачка към успеха, само че пропусна късмет за пробив при 1-0 във втората част. След това обаче Сакари също не се възползва от брейкпойнт, изпращайки ретур в навън, и Сабаленка си върна водачеството при 2-1.

Световната №2 продължи да играе с доста експанзия и самочувствие и осъществя пробив на нула, станал факт след бекхенд в мрежата от страна на Сакари. Шампионката от Australian Open още веднъж не пропусна опцията да затвърди брейка си и натрупа стабилен задатък от 4-1. Доминацията на Сабаленка продължи и тя осъществя втори пореден пробив, пристигнал след бекхенд в мрежата на Сакари, последван от ретур уинър от страна на международната №2.

Сакари бе решена да се бори до дъно и стигна до две следващи точки за пробив, които обаче бяха избавени от Сабаленка. Малко по-късно пред беларускинята се откри мачбол, който бе оползотворен след ретур в навън на гръцката тенисистка за крайното 6-4, 6-1 след 1 час и 24 минути игра на „ Маноло Сантана “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР