Mutua Madrid Open, осминафиналКарлос Алкарас – Александър Зверев 6-1, 6-2Карлос

...
Mutua Madrid Open, осминафиналКарлос Алкарас – Александър Зверев 6-1, 6-2Карлос
Коментари Харесай

Алкарас отново не остави шансове на Зверев в Мадрид


Mutua Madrid Open, осминафинал

Карлос Алкарас – Александър Зверев 6-1, 6-2

Карлос Алкарас продължи отбраната на купата на Мастърс шампионата в Мадрид, елиминирайки Александър Зверев в повтаряне на миналогодишния край.Световният №2 и през днешния ден се показа на доста високо равнище, до момента в който олимпийският първенец бе надалеч от най-хубавата си форма и множеството му неточности улесниха доста първата ракета на домакините. Днешната победа бе 16-а за Алкарас на клей през годината, като точно той е водачът в Тура по този индикатор.

Следващото тестване пред него ще бъде във втори следващ Мастърс осминафинал посред им.

Испанецът имаше преимущество във връзка с асовете (5-3) и уинърите (13-8), като в това време позволи по-малко двойни (1-4) и непредизвикани неточности (4-8). Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро завоюва 88% от точките си на първи сервис (21/24) и осъществя четири от десетте си благоприятни условия за пробив (40%), като в това време не разреши на Зверев да стигне до нито един брейкпойнт в хода на мача.

Алкарас даде единствено една точка при първите си две подавания, като в това време стигна до пробив след доста дълъг и оспорван гейм, в който Зверев избави два брейкпойнта преди първият подложен в последна сметка да реализира задачата си. Шампионът от US Open продължи да бъде доста стабилен на начален удар, като приключи първия сет със извоювани 10 от 12 точки на първи сервис.

От своя страна Зверев надалеч не бе толкоз безапелационен в това отношение и в шестия гейм инкасира нов пробив, откакто позволи поврат от 40-0. В последна сметка на Алкарас му бяха нужни единствено 32 минути, с цел да завърши откриващия сет при 6-1.

Във втория сет съотношението на силите не се промени. Сервисът на Алкарас продължи да затруднява съществено неговия конкурент, като в това време испанецът не пропускаше опция да излиза на мрежата. Световният №2 пропусна точка за пробив при 1-1, само че след това осъществя два поредни брейка.

В самия завършек на мача Алкарас сподели липса на централизация и пропусна две следващи благоприятни условия да завърши дуела. Веднага по-късно обаче петият ас на испанеца в мача му даде нова опция да затвори мача. Този път тя бе осъществена след ретур в навън на Зверев и по този начин възпитаникът на Хуан Карлос Фереро победи с 6-1, 6-2 след 81 минути игра на „ Маноло Сантана “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР