Мускулести момчета са завзели след края на работното време в

...
Мускулести момчета са завзели след края на работното време в
Коментари Харесай

Мускулести момчета превзеха 20 декара от Ботаническата градина във Варна

Мускулести момчета са завзели след края на работното време в сряда 20 декара обществена държавна благосъстоятелност в Ботаническата градина на Софийския университет във Варна, оповестява в. Сега.

От обява във в. Дума излиза наяве, че частно лице, придобило прилежащ терен над пътя в курорта " Сухопътни войски. Константин и Елена ", е разградило оградата на градината и се пробва да прокара път през нея.

Теренът е ограден с телена ограда и продължава да е завзет от претендиращи благосъстоятелност върху него лица, които са си разпънали и тента. Така достъпът на управлението на градината до оражнерии с редки типове, инвентар, съоръжения е отсечен. За това алармира ръководителят на градината във Варна Огнян Илиев.

Според шефа на трите ботанически градини на СУ в страната Красимир Косев, става дума за безчинство, защото университетът не позволява частника през територията на градината, предложили са му разногласието да се реши в съда, само че вместо заведено дело, резултатът е жестоко навлизане и рушене на екопарка, за който отговорност носи университетът. Според ректора проф. Анастас Герджиков, това не е първото сходно посягане в последните години, става дума за препродаден реституиран терен, до който частникът се пробва да прокара път. Косев напряко съобщи, че от 25 години е все едно и също.

Разграждането на оградата и нахлуването в градината е станало в сряда след 18.30 ч., само че полицията не е съставила акт. Образувана е кореспонденция.

Софийският университет разполага с акт за обществена държавна благосъстоятелност от 1999 година за терена от 360 декара във Варна, върху който е ситуирана ботаническата градина, изясни пред " Сега " Илиев.

През 2002 година с акт за благосъстоятелност върху 20 декара по закона за собствеността и използването на аграрни земи, който се прочу с възобновяване на терени благодарение на кошаревски свители, се снабдяват група частни лица, описа Илиев. През 2004 година те вършат опит да завземат парцела посредством трето лице, което претендира, че го е наело. Варненският областен съд тогава анулира въвода във притежание и спасихме терена, изяснява ръководитеят на градината. Сега се опитва сходна скица - за 20-те декара още веднъж се претендира през трето лице, което се показва за заемодател на частните лица, обясниха от градината.

От градината незабавно са подали сигнал в полицията, само че униформените не могат да подхващат нищо, тъй като и двете страни показват документи за благосъстоятелност. И този спор ще се взема решение по правосъден път, само че градината е обезпокоена поради невъзможността да употребява обектите, ситуирани на противоречивото място, и да се грижи за редките типове в оранжериите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР