Мултинационалният производител на хранителни стоки с централа в Париж Данон

...
Мултинационалният производител на хранителни стоки с централа в Париж Данон
Коментари Харесай

Данон спира голяма част от бизнеса си в Русия

Мултинационалният производител на хранителни артикули с централа в Париж " Данон " (Danone) разгласи, че ще се откаже от бизнеса си с " млечни и растителни артикули " в Русия, осведоми Франс прес.

Това е по-голямата част от активността на компанията в страната и след нейното преустановяване тя на процедура ще резервира единствено своето присъединяване на съветския пазар на детски храни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сделката, която може да коства на " Данон " до 1 милиард евро, е следващото " скъпо овакантяване " на Русия от страна на мултинационална компания, написа Ройтерс.

" Данон " разгласи, че чистите продажби, които е осъществило съветското й поделение през първите 9 месеца на годината, възлизат на към 5 % от целия оборот на компанията за този интервал. В известието на корпорацията не се показва нито кой ще поеме бизнеса й с " млечни и растителни артикули " в Русия, нито по кое време ще стане това, отбелязва Франс прес.

През март, малко след началото на съветската военна инвазия в Украйна " Данон " разгласи, че прекратява вложенията си в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР