МРРБ ще предприеме действия по отношение на ниските санкции за

...
МРРБ ще предприеме действия по отношение на ниските санкции за
Коментари Харесай

Вдигат глобите за неизправни гуми

МРРБ ще предприеме дейности във връзка с ниските наказания за неизправни гуми. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Той посочи, че от 50 до 150 лева е санкцията за неизправни гуми с грайфер под 4 мм. По думите му в дните, в които имаше интензивни превалявания от сняг не е имало нито бедстващи хора, нито спешни обстановки в старопланинските проходи, предава организация „ Фокус “.

Николай Нанков оцени като добра свършената работа, само че призна, че постоянно може и повече. „ Ще наложим и наказания, в случай че има пропуски от поддържащите компании. Имам известни бележки за някои от секторите на републиканската пътна мрежа. В петък ще стане ясно и къде ще наложим наказания “, разяснява Нанков и акцентира, че наложително би трябвало да бъдат увеличени глобите.

Според Николай Нанков глобите и грайферите на гумите може би не са задоволителни в този си размер и допускат водачите да не подменят гумите си.

„ Два тежкотоварни автомобила са в положение да запушат половин България. Трябва да предприемем дейности във връзка с глобите. Тук ще скочат може би превозвачите. Ще предприемем дейности “, увери той и уточни, че при последния снеговалеж преди дни почистващите компании са изпълнили отговорностите си, като пътищата са били почистени в границите на стандартите.

По думите му сега се обобщава информацията и при потребност обособени компании ще бъдат глобени от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Председателят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов разяснява, че зимното поддържане в страната е на положително равнище, само че не може да се чака при изобилен снеговалеж 1000 км. автомагистрали да бъдат почистени до асфалт. Според него качеството на зимното поддържане е усъвършенствано доста и поради големия тежкотоварен трафик се стараят в оптималната степен да почистват до асфалт. По думите му проблем пред целия отрасъл е, че има голям дефицит на фрагменти и е все по-драстичен дефицитът от водачи и всичко, което е обвързвано с ръководство на техниката. „ Недостигът на фрагменти ще става от ден на ден и повече. Рано или късно казусът ще избие в обществото. Липсата на фрагменти става фрапантна за България. Няма младежи механизатори. При 3200 машини ни трябват към 6000 водачи “, сподели още инж. Дончо Атанасов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР