МРРБ одобри над 9,5 млн.лв. за модернизация на градския транспорт

...
МРРБ одобри над 9,5 млн.лв. за модернизация на градския транспорт
Коментари Харесай

Доставят 15 нови автобуса на природен газ в Перник


Министерство на регионалното развитие утвърди над 9,5 млн.лв. за рационализация на градския превоз в Перник, обезпечени от оперативна стратегия " Региони в напредък ". 

Министерството на районното развиване и благоустройството отпуска над 9,5 млн. лева за рационализация на градския превоз. Инвестицията е за 15 нови рейса на естествен газ и умни осведомителни табла по спирките.

Общият размер на плана е 9 524 495,00 лева, от които цената на безвъзмездната финансова помощ, която се дава от европейската програмата е 6 556 680,00 лева

Целта е възстановяване на виталните и екологични условия в града, основаване на по-ефективен, бърз и екологичен градски превоз с по-малко ползване на сила, понижаване на негативното въздействие върху околната среда посредством поддържане на градска транспортна система от екологични транспортни средства.

Реализацията на плана ще докара до възстановяване качеството на транспортното обслужване в гр. Перник, по-добър комфорт на пасажерите, обезпечаване на обществено включване, еднакъв достъп на групите в неравностойно състояние, а намаляването на трафика, от своя страна, ще докара до по-ниски равнища на праховите излъчвания от транспортната активност и излъчванията от моторите с вътрешно горене.

В рамките на плана се планува и създаване на нова газозарядна станция в бившето тролейбусно хранилище и ремонт на постройките в депото, както и система за надзор на публичния превоз и електронна система за таксуване на пасажерите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР