Мрежата е залята с истории за добрите примери и това

...
Мрежата е залята с истории за добрите примери и това
Коментари Харесай

Момиче се разделя с абитуриентската си рокля, за да помогне на бедстващите в Карловско

Мрежата е залята с истории за положителните образци и това е ужасно. Страхотно е, тъй като всички ставаме очевидци на това по какъв начин положителното надвива над злото и отрицателното.

В първите дни на септември няколко села в Карловско бяха наранени от тежки наводнения. Потопът нанесе съществени вреди. Експерти считат, че възобновяване ще продължи най-малко година. Всъщност вредите занапред ще се правят оценка, само че от фрагментите, публикувани от разнообразни институции, както и в обществените мрежи, се вижда, че бедствието е огромно.

Хиляди доброволци от доста краища на страната се проведоха и се втурнаха да оказват помощ на бедстващите хора. В дейностите по разчистването на засегнатите региони се включиха и доста военнослужещи.

Всеки оказва помощ с каквото може на потърпевшите - някои с физически труд и финансови средства, а други доставят храна и вода на популацията в Карловско.

Сияна Колева, която е от град Карлово, ще се сбогува с абитуриентската си рокля. Тя я продава за символичната сума от 150 лв.. " Който желае може да даде и повече ", споделя тя. Средствата ще бъдат дарени на хора от потърпевшите села.

" Идеята я взех от едно момиче. Видях пост във Facebook и взех решение, че желая и аз да го направя. Нещата, които виждам по новините и фотосите от потърпевшите села са меко казано потресаващи и виждам, че всеки се пробва да помогне с каквото може, по тази причина се включва и аз! ", показа 20-годишното момиче за GlasNews.bg.



Роклята е размер S

До този миг Сияна не е взела участие обществено в благотворителни начинания, само че е дарявала пари за деца с увреждания, както и облекла.

" На бедстващите мога само да им кажа да бъдат мощни и да имат вяра. В такава обстановка не знам какво друго мога да им кажа... ", споделя тя.

Момичето се обърна и към останалите будни жители, които не стопират да оказват помощ и поддръжка.

" Да не престават да оказват помощ, тъй като това е, което ни прави хора и сега останалите нямад другиго, само че имат тях. "

" Силно се надявам да мога по някакъв метод да оказа помощ, защото нямам физическата опция. ", добавя още Сияна.

Ако желаете да се сдобиете с роклята на Сияна и по този да се включите в благотворителната идея, можете да се свържете с момичето.



Снимки: Сияна Колева / персонален архив
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР