Повече деца ще пристигнат в училище с „мръсни униформи и нечисти коси“ през този сезон, гласи проучване

...
Мръсните униформи и комплекти за физкултура, неизмитата коса и нечистите
Коментари Харесай

Мръсните униформи и комплекти за физкултура, неизмитата коса и нечистите зъби са най-цитираните показатели за бедност на хигиената от училищния персонал, който е разпитани през юни.

Отделно проучване установи, че от 500-те служители, които са казали, че са запознати с учениците, изпитващи бедност на хигиената, 71% очакват нивата да се повишат до началото на новия учебен срок през септември .

Някои дори съобщават, че лично перат униформи и комплекти за физическо обучение за деца у дома и раздават препарат за пране на семейства в нужда.

Ученици, изолирани от други

Благотворителност The Hygiene Bank и марката за почистване smol определят хигиенната бедност като тези, които са „притиснати между възможността да отопляват дома си, да плащат сметките си, да купуват храна или да поддържат чистота“.

Сара Смит, изпълнителен директор от Католическата академия Сейнт Кътбърт, основно училище в Блекпул, каза, че бедността на хигиената ще има ефект върху психическото и цялостното благосъстояние на децата, което от своя страна ще се отрази отрицателно на тяхното образование.

Проучването, което беше проведено от платформата за пазарни проучвания Attest, предполага, че 72% от училищния персонал казва, че са виждали ученици, засегнати от хигиенна бедност, да изпитват ниско самочувствие.

Изображение: Учениците използват пералните в католическата академия St Cuthbert в Блекпул

Междувременно 53% казаха, че тези ученици са били изолирани или „изоставени“ от други ученици в клас, а 50% казаха, че са забелязали отрицателно въздействие върху психичното здраве.

Повече от една четвърт (26%) казаха те са виждали ученици да не ходят на училище в резултат на лоша хигиена.

Инициативата Suds in Schools - управлявана от smol, в сътрудничество с The Hygiene Bank - се надява да разшири своята инициатива, която предоставя мини перални на училищата , така че повече семейства в нужда да получат чисти дрехи.

Иска да събере £25 000, за да създаде допълнителни 25 перални в училища в Обединеното кралство.

Прочетете повече от Sky News:
Списък на всички училища, за които знаем, че са засегнати от конкретни опасения за безопасността
„Още проучвания, които трябва да се направят“, казва министърът относно конкретната криза
Най-големият брой деца с „говорни и езикови предизвикателства, регистриран някога“

Изображение: Директорът Сара Смит посещава пералните съоръжения

„Вярваме, че всеки трябва да има достъп до чисти дрехи, за да живее живота си пълноценно, и нашето изследване показва колко много това може да повлияе на младите хора в решаващ момент етап в техния академичен и социален живот", каза Луси Уишарт от smol.

Джули Маккълох, директор по политиката в Асоциацията на училищните и колежни лидери, призова правителството да направи повече, за да се справи с нивото на детска бедност в Обединеното кралство.

Тя каза, че проблемът е „напълно неприемлив“ и се влоши поради пандемията от COVID и кризата с разходите за живот.

Министърът на образованието Джилиан Кийгън ще се появи на политическия център със Софи Ридж, който започва тази вечер в 19:00 часа по Sky News.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР