Mozilla взе решение да спре доставянето на новата версия на

...
Mozilla взе решение да спре доставянето на новата версия на
Коментари Харесай

Потребителите на Avast и AVG предават за проблеми с последната версия на Firefox

Mozilla взе решение да спре доставянето на новата версия на Firefox, поради голям брой отчети от консуматори на Windows и някои антивирусни стратегии.

Версия 65 на Firefox дойде в края на януари, предлагайки някои нови функционалности, като еластичен надзор над блокираното наличие, дружно с постоянните кръпки по сигурността и други по-малки промени. Изглежда обаче новата версия не се схваща изключително добре с Avast и AVG (има отчети и за продуктите на Kaspersky, само че от Mozilla няма публично удостоверение за това). Става въпрос за това, че потребителите на въпросните стратегии не съумяват да доближават доста уеб сайтове в Мрежата, като при посещаването им пред тях се изписва известие за несигурна връзка и вид на грешката: SEC_ERROR_UNKNOWN_ISSUER.

След получените отчети, Mozilla потвърдиха съществуването на казуса, заявявайки, че той се получава от включената в антивирусните стратегии функционалност за сканиране на HTTPS трафика.

Techdow предават, че двете компании за сигурност са разследвали случая независимо и Avast към този момент са издали обновяване към продуктите си, с което сканирането на криптирания трафик за Firefox към този момент няма да е включено по дифолт. Ако въпреки всичко сте консуматор на някой от упоменатите стратегии и не успявате да посещавате предпазени със сигурна връзка страници, влезте в настройките на антивирусната си стратегия и деактивирайте сканирането на HTTPS трафика.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР