Мозъкът старее по-бавно, ако се чувстваме по-млади от възрастта си,

...
Мозъкът старее по-бавно, ако се чувстваме по-млади от възрастта си,
Коментари Харесай

Мозъкът старее по-бавно, ако се чувстваме по-млади

Мозъкът старее по-бавно, в случай че се усещаме по-млади от възрастта си, демонстрира проучване на южнокорейски учени, заяви в. "Дейли мейл ".

Хора, които се усещат по-млади от годините си по паспорт, имат повече сиво вещество в мозъка си, което дава отговор за слуха, страстите, взимането на решения и самоконтрола. Те имат и по-добри мемоари, считат се за по-здрави и са по-малко склонни към депресии.

 b Thinkstock

Учените от Сеулския народен университет изследвали 68 души на възраст от 59 до 84 години благодарение на ядрено-магнитен резонанс. Те попитали участниците и на каква възраст се усещат.

Отговорите били или " По-млад съм от възрастта си ", или " На възрастта, на която съм " или " По-възрастен от годините си ". Учените създали проби на участниците и за мемоари и памет, с цел да ревизират когнитивните им качества.

Избраните за опита трябвало да дефинират личностните си черти , да кажат дали изпитват признаци на меланхолия и по какъв начин усещат общото си здравно положение .

Чувството на хората, че са по-стари , в сравнение с са в действителност, може да се дължи на загуба на сиво вещество, установи екипът.

 b Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР