Мозъкът със сигурност е уникален орган. Това, което не знаем

...
Мозъкът със сигурност е уникален орган. Това, което не знаем
Коментари Харесай

5 суперсили, които човешкият мозък е способен да постигне

Мозъкът сигурно е неповторим орган. Това, което не знаем обаче е, че той има изумителни благоприятни условия, които са заключени някъде надълбоко в него. Счита се, че с помощта на медитациите на античните нации, някои от супер силите му са вероятни през днешния ден.

  1. Невъзможна мощ

Учените я назовават „ истерична мощ “ и има голям брой случаи, при които човек е придобил „ суперчовешки “ сили в моменти, в които е имал най-голяма потребност. Един подобен прочут случай е от 1960 година. Синът на Анджела Карвайо бил притиснат от автомобил и пищял за помощ. Тя се заема да му помогне и съумява да повдигне колата напълно сама, позволявайки на детето да пропълзи и да избави живота си.

Друг подобен случай е този на Шарлот Хефелмайър и е много сходен на предходния. През 2016 година бащата на Шарлот бил затиснат от бус, който тя съумяла да повдигне и да го освободи. При множеството хора подобен прилив на мощ се случва един път в живота и те в никакъв случай не могат да го създадат още веднъж и въпреки всичко остава тайнственост, по какъв начин в действителност са го постигнали.

  1. Телекинеза

Телекинезата е способността ни да преместваме предмети единствено със силата на мозъка си. Често тази дарба е преекспонирана от малкия екран и филмовата промишленост, само че в същинския живот също може да се случи.

През 1970 година физикът Матю Манинг оповестява, че е съумял да извърши това знамение. Той бил тестван за психокинетични способности и твърди, че е съумял да изкриви железна лъжица със силата на мисълта. Въпреки това, има голям брой книги и изявления, твърдящи, че сходно нещо е невероятно.

Интересно е обаче да помислим, какъв брой ли хора имат такива благоприятни условия? Съществуват голям брой способи за проучване на телекинезата, само че всички специалисти са съгласни, че първо би трябвало да се изучи медитацията и силата на мисълта.

  1. Единство и целокупност

Цялостта е умеенето ни да реализираме естетика със себе си. Будистките монаси умеят да реализират единение с мозъка си, с помощта на дългогодишни медитации. Двете елементи на мозъка (едната, занимаваща се с външните каузи, отвън нас самите и вторaта, която се занимава с страстите ни) в никакъв случай не работят дружно в мозъка на елементарните хора, само че учените настояват, че това се получава при медитиращите монаси.

Будистите споделят, че единствено посредством медитация можем да реализираме цялостна естетика със себе си и мозъка си.

  1. Телепатия

Сигурни сме, че всички сте осведомени с нея. Често се употребява във фантастичните филми и се основава на опцията ни да споделяме с други хора единствено и само посредством мозъка и подсъзнанието си. Това също е активност, която може да бъде реализирана единствено посредством надълбоко проучване и най-често се получава при двойки близнаци.

Много хора, които са комуникирали по този метод или са ставали очевидци на сходно нещо, се кълнат, че е истина. Вярно или не, въпреки всичко е забавно да си представим, че телепатията може да се употребява за връзка освен сред хора, само че и сред разнообразни типове.

  1. Промяна във образното усещане

„ Всички виждаме нещата друго “ – познато, нали? Има обаче изследвания, които демонстрират, че нормално хората виждат изображенията, наричани „ илюзии “ (една от най-популярните е тази на снимката).

Това е феномен, който кара мозъка, колебаейки и съвсем измъчвайки се да вижда и двете елементи на изображението – и двете му смисли. Възприятието е неповторимо нещо, тъй като демонстрира другите аспекти, по които хората виждаме неща, които на пръв взор не бихме забелязали.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР