Моята страст е живописа! или “Обичам да свиря на

...
Моята страст е живописа!  или “Обичам да свиря на
Коментари Харесай

Имате ли хоби? Ако не, намерете си!

" Моята пристрастеност е живописа! " или “Обичам да изсвирвам на пиано! ” и " Писането е моята наслада! " Всичките тези неща са олицетворение на човешката уникалност, всички ние имаме нещо, което ни харесва и доста се радваме да го вършим.

Времената се трансформират и хората се трансформират. В наши дни светът се дефинира от международната скорост, времето в никакъв случай не е било толкоз незадоволително, както е през днешния ден, работата ни е погълнала всекидневието ни и наподобява, че всички ние се водим от тази скица: работа - в къщи - работа - в къщи.

Изненадващо, към момента има хора, които схващат, че животът е доста повече от това, и те се пробват да усилят свободното си време и да се възползват от него. Освен да прекарват свободното си време със фамилиите си, някои хора имат предпочитание да вършат нещо друго и концентрират вниманието и силата си за реализиране на този " план ". Това се случва, когато човек има лично занимание!

Тези хора са разграничени в две категории:

а) тези, които са разкрили заниманието си инцидентно, до момента в който са изпълнявали избрани дейности;

б) тези, които умишлено търсят такава активност и пробват разнообразни неща, с цел да видят коя е най-подходящата за тях.

След като решат какво им е заниманието, те вършат всичко належащо да удовлетворят новото си предпочитание. За да създадем нещата по-ясни, ще предоставим някои образци.

 Готвене

Едно доста остаряло занимание е събирането на пощенски марки. Друго може да бъде специфичен интерес към спорт, като футбол, баскетбол, битка, или които имат специфични ползи към избрани обекти: мотоциклети, скейтбордове, колела, остарели коли, хвърчила. Някои могат да намерят заниманието си в преподаването на уроци, шофирането, готвене и др.

Психолозите показват следната доктрина, която може елементарно да бъде потвърдена: когато се занимавате с нещо (хоби), то спомага качеството на живота ви да се усъвършенства, тъй като се покачва равнището на благополучие. Това може да се изясни още по този начин: в случай че имате занимание и съумеете да го извършите сполучливо, то тогава се чувствате задоволен от този факт и това ви прави благополучен. Освен това, в случай че превърнете работата си в занимание, вашите резултати ще бъдат повече от приемливи, което значи, че вие ще имате опцията да вършиме две неща едновременно: да си вършите работата, да реализирате своето занимание и да изкарвате парички.

По този метод вие получавате двойно удовлетворение от свършената работа: материално (вашата заплата) и духовно (чувство на задоволство). Друго преимущество да имате занимание е фактът, че то развива умения, свързани с него, като да вземем за пример вие употребявате и двете полукълба на мозъка си - лявото и дясното (първото е обвързвано с рационалното, а второто - с въображението), консумирате непотребната ви сила, можете да намерите нови другари, хора, които се интересуват от същото нещо като вас и други

Вие би трябвало да започнете да пробвате разнообразни действия, тъй като може и да спадате към хората от категория б), посочена нагоре. С цел да ви помогнем, можем да ви предложим няколко действия: лов на риба, извършване на покупки, готвене, изобразяване, пеене, четене на стихове, за какво не и писане на стихове, свирене на инструмент, играене на игри, правене на прически, проучване на непознати езици, навестяване на курс по логика на психиката, пътешестване, колекциониране на разнообразни предмети, както и толкоз доста други неща, които можете да започнете да вършиме и просто да видите дали те ще ви радват, до момента в който се занимавате с тях или не.

 Риболов

Това е като определянето на цел в живота, която да следвате!

Друго занятие е това да помагате на хора в потребност, до момента в който практикувате заниманието си. Може би ще откриете, че толкоз доста ви харесва да дарявате разнообразни неща на домове за сираци и други сходни институции.

Или може би обичате да готвите и сте отличен готвач: доста хора посещават вашия ресторант всеки ден и се усещат доста щастливи от услугите, които оферирате. Или може да сте популярен художник, и вашите произведения да радват очите на притежателите им.

Вие имате избор всред редица занимания, всички от тях са почтени и възхитителни и могат да ви предложат голямо задоволство. Вие сте тези, които би трябвало да изберат едно или повече занимания, които да ви заредят с оптимизъм!

Късмет в това начинание, намерете вашето предопределение!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР