Моята гледна точка е, че основното задължение на служебното правителство

...
Моята гледна точка е, че основното задължение на служебното правителство
Коментари Харесай

Андрей Гюров : Енергийният министър трябва да пътува повече с яхтата си, отколкото да се занимава с енергетика


Моята позиция е, че главното обвързване на служебното държавно управление е да обезпечи транспарантен и почтен избор. Всякакви въпроси за националната сигурност на страната би трябвало да се преглеждат от Консултативния съвет за национална сигурност. Това съобщи Андрей Гюров от " " в ефира на бТВ.

По мотив мобилизацията в Русия, той съобщи: „ Това е безусловно притеснително. Трябва да разберете какво значи за хората в 21 век в Европа някой да почука на вратата и да Ви връчи призовка за изпращане на заколение. Точно това се случва – те умират на фронта. Европейски Съюз би трябвало да заеме ясна и безапелационна позиция Путин да се отдръпна от окупираните територии и да се върне на масата за договаряния. ”

„ Ние бяхме единствените, показали куража за предложенията за подкупи, закани. Мисля, че това е значимо, когато българите вършат своя избор – дали да се върнем към старите политики, борисовщината и частните граници, или да вървим напред – връщане на независимостта на България и отиване към една съвременна България без корупция ”, счита той.

Той даде два образеца за спрени корупционни практики: „ Закрихме Специализирания съд и прокуратура – бухалката на предходната власт. Няма в последните месеци сигнали за заплашвани бизнеси. Освен това, това, което направихме в последните дни от Народно събрание – осигурихме самостоятелна администрация и регистратура, както и финансиране на европейската прокуратура. В последните години има 500 контракта за даване на адвокатски възнаграждения. 79 от тези контракти са били към персоналния юрист на Борисов – Менко Менков. ”

Той съобщи, че ще поддържат проектозакона на Крум Зарков за нов антикорупционен закон.

На въпрос по отношение на рецензиите на служебното държавно управление към държавното управление на „ Продължаваме промяната ”, Гюров съобщи: „ Служебното държавно управление стартира с това, че енергийният бранш на страната е оставен на съсипия. Те отхвърлиха танкерите поради липса на слотове. Сега те вършат търг – по какъв начин в този момент има слотове, а тогава нямаше? Ние бяхме подсигурили зимата с тези 7 танкера. Бяха и евтино. Всички бяха на цена 35 $ под борсата. От октомври месец при влизане на доставките, които ние осигурихме, цената пада с 30%. Следващият месец няма подобен танкер и „ Бургаргаз ” са поискали 20% повече от цената. ”

„ Няма аршин „ търпима за бизнеса цена ”. Енергийният министър би трябвало повече да пътува със своята яхта, в сравнение с да се занимава с енергетика. Нашите танкери бяха с 35 $ по-малко от пазарната цена към този миг ”, сподели още той.

Според него фактът, че на база социологическите изследвания Политическа партия не са първа политическа мощ не ги фрустрира: „ Миналата година виждаме разлика от над 10%, а в последна сметка се оказахме първа политическа мощ. В последния месец ние посещавахме градове и села, разговаряхме с хората. Получаваме задоволително рецензии и препоръки, най-много, че не бяхме задоволително безапелационни. Станахме на 1 годинка – научихме някои уроци и при последващо образуване на Народно събрание ще вземем тези уроци поради. ”

„ За нас няма желана коалиция. Стремим се към 50% + 1. Ние търсим хора, които са съгласни с нашите политики и биха били до нас да си довършим работата, която започнахме, както и промените, ” сподели още той и напомни, че няма социологически организации, които да демонстрират, че Има Такъв Народ ще премине границата от 4%. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР