Моята битка вече повече от две години е срещу корупцията

...
Моята битка вече повече от две години е срещу корупцията
Коментари Харесай

Елена Йончева: 12 години сме в ЕС, а българите живеят в бедност и корупция

Моята борба към този момент повече от две години е против корупцията и неналичието на правдивост. Време е тази борба да се изнесе и в Брюксел. Вече 12 години сме част от Европейски Съюз. За тези години в България са налети милиарди, само че ние по никакъв метод не се доближаваме до Европейски Съюз. В последния отчет на Европейската комисия се споделя, че 40 % от българите живеят на ръба на бедността и общественото изключване, както и че две трети от сигналите за корупция против висши политици не се проверяват. Това съобщи лидерът на евролистата на Българска социалистическа партия Елена Йончева в ефира на Нова тв. Тази заран тя взе участие в избирателен спор с лидера на листата на ГЕРБ Мария Габриел.
Йончева бе безапелационна, че в случай че усвоените през последното десетителия средства от европрограми, България трябваше да се трансформира в едно положително място за живеене. Очевидно обаче разпределянето на тези пари не е заслужено и не е в интерес на жителите. 70 % от парите за земеделие са изразходвани от под 100 компании. Вместо да се дават средства на млади фермери, те облагодетелстват избран кръг, съобщи Йончева. И добави, че това е част работата на евродепутатите - да се пренасочат пари към по-млади производители, " с цел да се върнат и българите от чужбина ".

Йончева разяснява и жалбата на Българска социалистическа партия към ЦИК поради това, че Бойко Борисов оглавява избирателен щаб, до момента в който е министър-председател. Това е неразрешено по закон. Законът за администрациите не позволява да се съвместяват тези длъжности. Това е несъмнено нарушаване. Но какво вършат ГЕРБ? Когато погазят закона, те вместо да дадат да пояснения, в действителност стартират да нападат съперника, в тази ситуация - президента Румен Радев, който е бил в Асеновград на празник на града, възмути се Йончева.
Когато властта се е сляла с проведената престъпност, президентът е задължен да бъде коректив, безапелационна бе Йончева.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР