Моят краен резултат за изборите би бил отчетен като трите

...
Моят краен резултат за изборите би бил отчетен като трите
Коментари Харесай

Борисов: Партиите от некоалиционната сглобка трябва да имат най-много съветници

„ Моят краен резултат за изборите би бил регистриран като трите партии, които сега вземат участие в некоалиционната сглобка като блок, да имат най-вече общински съветници и кметове. Това ще препотвърди държавното управление “, разяснява в парламентарните коридори водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. И посочи, че засяга ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

„ Движение за права и свободи вземат участие във всички гласувания, постоянно ги включвам в некоалицията, то и ние не сме коалиция. Тези партии гласоподават дружно. Ако желаете да слагаме някакво перде и да споделяме, че в задкулисие работим, ние не сме съгласни. Затова излизаме с подписите и с имената си и споделяме – по тази тематика сме се подписали трите партии с тези 10 души “, посочи Борисов.

„ В неповторима обстановка сме – от една страна би трябвало да оказваме помощ на Асен Василев за бюджета, а от друга – да насочваме послания към гласоподавателите какъв брой е неприятно да избират техен, или пък наш кмет или общински съвет. С доста такт и внимание би трябвало да подхождаме за по-важната цел – да има държавно управление. И да не позволяваме в общините да настане безпорядък. Деликатно е “, съобщи той.

ГЕРБ са се съгласили да отсрочат гледането на бюджета с „ 10-15 дни, или колкото е належащо “. Според него отлагането не е проблем, тъй като години сме карали без бюджет. По-рано стана ясно, че в деловодството е импортирано предложение крайният период за бюджета да е 15 ноември, а не 30 октомври, както е по принцип. Борисов изясни, че депутатите ще са в отмора – ще работят за локалните избори. Затова Асен Василев получава поддръжката им за отсрочване на бюджета. ГЕРБ обаче още не са получили параметрите, Борисов съобщи, че през днешния ден Василев трябвало да им ги показа. „ Този път няма да допуснем старите неточности, ще изговорим нещата авансово и когато се внесе бюджета – ще бъде гласуван “, закани се той.

„ Правителството не трябваше да праща при енергетиците зам.-министър, на който не му знаят името, и аз не го познавам, да изяснява териториален проект. Всички се концентрираха върху компаниите, само че двата съществени въпроса са други – заместващата мощ за прекъсването на централите и запазването на работните места. И те не са единствено в Мариците – имаме и в Бобов дол, и в Перник, и на други места “, счита водачът на ГЕРБ. Той посочи, че към момента не са видели проекта, който през днешния ден Министерски съвет преглежда.

„ Искам да прикани държавното управление бързо да обяснят на обществото какво ще се случи на тези места, а не да поставят каруцата пред коня с компании. През комисията няма да се случи, тъй като ще има наблюдаване на Народното събрание. Но още през днешния ден държавното управление на своето съвещание би трябвало да отговори на тези въпроси “, настоя той./24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР