Мотоциклетист от Калифорния даде на съд преминаващ тестове в реални

...
Мотоциклетист от Калифорния даде на съд преминаващ тестове в реални
Коментари Харесай

Мотоциклетист обвини автономен автомобил в небрежно шофиране след катастрофа

Мотоциклетист от Калифорния даде на съд преминаващ проби в действителни условия самостоятелен автомобил, за повърхностно шофиране, откакто бил ударен от него, заяви вестник " Уошингтън поуст ". Инцидентът станал в Сан Франциско през декември, като в него бил забъркана роботозирана кола на " Круиз аутомейшън ", компания поделение на " Дженерал мотърс ".

Жалбоподателят Оскар Нилсън твърди, че автомобилът " Шевролет Болт ", който го блъснал, бил в самостоятелен режим, като на шофьорската седалка имало човек, само че той не държал кормилото. Колата изненадващо сменила лентата на придвижване, като бутнала мотоциклета. В Нилсън паднал и получил контузии, поради които не могъл да върви на работи няколко дни.

Дума против дума

От " Дженерал мотърс " настояват, че самостоятелният автомобил не е сменял лентата, а се е придвижил към средата на своята лента, където блъснал мотористът, който минавал прекомерно близко, стремейки се да се промуши сред два автомобила. От компанията показват, че в протокола на полицията в Сан Франциско също за отговорен за случая се смята Оскар Нилсън, който опитал да изпревари колата преди този момент да е безвредно.



Адвокатът на мотоциклетиста Сергей Лемберг обаче е окуражен да потвърди, че клиентът му е почтен, като желае парично обезщетение от " Дженерал мотърс " за нанесените вреди на мотоциклета и контузиите на Оскар Нилсън. Той оповестил, през " Уошингтън поуст ", че отчетът на полицията по случая поддръжка версията на клиента му, а не тази на автомобилния тръст.

Според юрист Лемберг, седящият на шофьорската седалка човек е видял мотоциклетиста, само че не е съумял да хване кормилото, когато самостоятелният автомобил е подхванал " непредсказуемата и рискова маневра ". Казусът е забавен най-много с това, че е първият случай, при който на съд се дава самостоятелен автомобил.

В Калифорния към този момент има 54 произшествия с самостоятелни коли

При състояние, че роботизираната кола се окаже отговорна, това ще е сериозен удар против всички самостоятелни коли, които се постановат с претекста, че ще създадат пътищата доста по-безопасни. В Калифорния, където вървят проби на самостоятелни коли на няколко компании, от 2014 година досега имат регистрирани 54 случая с роботизирани коли. В множеството случаи става въпрос за леки удари, виновността за които е на хора-водачи.

Пътните служители на реда в Калифорния попадат и на други забавни проблеми - произшествия на серийни коли, които сега на удара са били оставени да се придвижват независимо. Само през предходната седмица има два такива случая с коли " Тесла ". Водачите настояват, че колите са били в самостоятелен режим, което обаче не ги оневинява, защото все още виновността си остава на водача, заради остарялата нормативна уредба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР