Мотошествието, което беше поведено от основателя и лидер на клуба

...
Мотошествието, което беше поведено от основателя и лидер на клуба
Коментари Харесай

Стотици верни на Кремъл Нощни вълци тръгнаха на поход към Берлин

Мотошествието, което беше поведено от създателя и водач на клуба Александър Залдастанов, прочут още като " Хирурга ", има за цел да приключи на 9 май в Берлин.

Няколко от участниците развяваха съветски и руски флагове. Някои имаха изписана на мотоциклетите си буквата " Z ", трансформирала се в знак на по този начин наречената специфична военна интервенция на Русия в Украйна, почнала през февруари предходната година.

Кръстен " Пътищата на успеха ", походът възприе обичайния девиз на съветската атака в Украйна: " Никога не изоставяме своите ".

Според уредниците е планувано за 1 май мотоциклетната колона да доближи Волгоград, някогашния Сталинград, където се разиграва кръвопролитната борба сред войските на Съветския съюз и нацистка Германия през Втората международна война, която обръща хода на войната в интерес на Съюз на съветските социалистически републики и съдружниците му.

След това рокерите ще продължат към Донбас в Източна Украйна, където се водят яростни боеве и където те ще раздават помощи на цивилните и съветските бойци.

" Жителите на Донбас и ние сме един народ ", сподели пред Франс прес 34-годишният Артьом, преди да се включи в похода.

Залдастанов, който се самоопределя като " другар " на съветския президент Владимир Путин, е глобен от Запада за поддръжката си за анексирането на Крим от Русия през 2014 година и съветското нахлуване в Украйна.

През май 2015 година му беше неразрешено да влиза в Полша, където искаше да провежда " мотопоход на успеха " през Европа. Наложените против него от Варшава ограничаващи ограничения провокираха недоволството на съветската дипломация, показва Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР