Мотористите излизат с предложения за промени в Закона за движение

...
Мотористите излизат с предложения за промени в Закона за движение
Коментари Харесай

Мотористите искат бус лентите, а при катастрофа да са като пешеходци

Мотористите излизат с оферти за промени в Закона за придвижване на пътищата.

Искаме да бъдем включени в този закон като участници в него, разгласи Даниел Капсъзов, президент на Widows sons Grand Chapter Bulgaria. В предложенията на Министерство на вътрешните работи за промени в закона мотоклубовете не се виждат включени, а се оферират неща, които са неуместни.

Мотористите желаят да съблюдават закона, увери Капсъзов на конференция в Българска телеграфна агенция.

Вече три години феновете на високите скорости на две колела обикалят институциите, с цел да насочат своите претенции. Мотористите желаят да могат да се движат в бус лентите. Така те ще се спасят от задръстването, по едно и също време с това няма да пречат на рейсовете.

При нарушаване на Закона за придвижване по пътищата да са завишат глобите за злополука с мотоциклетист и пешеходец. Самият Капсъзов съобщи, че е жертва на такова ПТП.

Мотоклубовете упорстват за равнене на скоростта на автомагистралите и другите пътища от републиканската пътна мрежа с тази на леките коли, а не с тази на тежкотоварните. Мотоциклети от категория А1 и А2 да могат да се движат по автомагистралите и скоростните пътища, оферират те.

Предлагат още в курсовете за придобиване на дееспособност за ръководство на мотопед да има курсове и изпит. Сега такава дееспособност се придобива доста елементарно. Искат и възбрана за издаване на книжки категория М на хора без никаква подготвеност и умения.

Мотористите желаят слагане на спомагателни животоспасяващи предпазители под мантинелите, както и загради на местата с централизация на ПТП поради секване на двойна непресечена линия или така наречен противоположен завой.

В закона би трябвало, съгласно мотористите, би трябвало да залегнат европейските правила. Желанието ни е да съблюдаваме закона, с цел да останем живи, а не да съблюдаваме закона и да сме инвалиди или покойници, акцентира Капсъзов. Александър Иванов разгласи, че мотористите провеждат шествие на следващия ден до Народното събрание. Исканията си те ще входират в Народното събрание с послание до всички парламентарни групи. Много са ни значими тези неща да се случат, акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР