Мотористи от цялата страна излизат на протест в центъра на

...
Мотористи от цялата страна излизат на протест в центъра на
Коментари Харесай

Мотористи от цялата страна излизат на протест

Мотористи от цялата страна излизат на митинг в центъра на София. Целта е да бъдат чути настояванията им за промени в Закона за придвижване по пътищата. Те упорстват да могат да карат в бус лентите. Искат още да се вдигне оптимално позволената скорост за тях на автомагистрали и скоростни пътища, съобщи.

Исканията на мотористите са общо осем. Сред тях - начинаещите водачи на мотори да имат право да се движат в бус лентите. А за опитните мотористи да се прави кулоар сред пътните ленти, с цел да не им се постанова да минават сред колите. И още - ограничаването на автомагистрала за мотоциклетисти да се вдигне от 100 на 140 км/ч, а на скоростен път - от 80 на 90. Настояват и за по-сериозни наказания, в това число затвор, за водачи, провокирали тежка злополука с моторист.

Осем месеца, откакто е блъснат от лек автомобил, Даниел Капсъзов още веднъж е на крайници и не се е отказал от пристрастеността си - моторът.

„ Кракът ми беше съвсем откъснат долу, коляното ми беше извадено, костта ми, подбедрицата - счупена, ключицата ми извадена. Лежал съм четири месеца в болница, още не мога да се възстановя, предстоят ми много тежки операции”, уточни той.

След случилото се мъжът влиза в ролята на уредник на митинг. И упорства за промени. „ Карат по осевата линия, тъй като нямат къде да карат мотористите. Това е едно от нашите претенции да има споделено движение”, изясни Капсъзов.

Още от настояванията на мотористите - под мантинелите да се слагат спомагателни предпазители. И да не се издава автоматизирано позволение за ръководство на мотор до 50 кубика при изкарване на брошура за лека кола.

„ Ние желаеме обикновени неща - да караме, колкото другите коли, да имаме правата на другите коли, да караме със 140 км/ч там, където те карат със 140”, сподели Александър Иванов, който е шеф на мотоклуб.

Заявката на участниците в митинга във вторник е, че ще са „ десетки хиляди”. Очаква се да внесат настояванията си до Народното събрание.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР