- Мотивите за убийството на Десислава Стоянова все по-неясни -

...
- Мотивите за убийството на Десислава Стоянова все по-неясни -
Коментари Харесай

Бивш рейнджър строшил врата на колежка за секунди с бойна хватка

- Мотивите за убийството на Десислава Стоянова все по-неясни - изначало се смяташе, че е поради спор за колата ѝ, след това Светослав Каменов проговори - засегнала го на воинска чест

- Той е взел участие в задачите ни в Ирак, Афганистан и Кербала

Бивш рейнджър строши врата на колежка за секунди със специфична техника на 29 ноември м.г. Мотивът за убийството на Десислава Стоянова от Карловската бригада към момента е неразбираем.

След залавяне на причинителя Светослав Каменов проверяващите оповестиха, че е умъртвил жертвата си поради спор за кола. Десислава му дала фиата си, с цел да го поправи, само че той го предал за скрап.

Преди дни обаче Каменов проговори за първи път и стартира друга версия - че Стоянова отправила обиди по адрес на офицерите, които засегнали воинската му чест и

го извадили

от равновесие

С дамата се познавал от Карловската бригада. Двамата не са имали интимни връзки, настояват проверяващите. Рейнджърката се записала да учи във военното учебно заведение във Велико Търново и тъй като срещала компликации при топографията, Каменов ѝ помагал. Вършели си взаимно услуги и когато той заречен да ремонтира фиата ѝ, тя се съгласила.

На 30 ноември м.г. Стоянова изчезва мистериозно. Едва ли в Карловската бригада са предполагали, че с нея се е случило най-лошото, когато същия ден сутринта тя не се явила на работа. Първоначално си помислили, че може да е зародил някакъв проблем и не е съумяла да предизвести за отсъствието си. Тъй като не отговаряла на телефона си, нейна колежка отишла да я потърси в жилището ѝ на ул. “Освобождение ”. Жената имала ключ от жилището, само че не се наложило да го употребява.

Вратата била

отключена,

лампите вътре

светели,

тв приемникът работел. На масата се зареждал мобилният телефон на Десислава. Това обезпокоило началниците ѝ и те алармирали във военна полиция. В прокуратурата образували дело против нея за отклонение от работа. На 5 декември м.г. я оповестили за общонационално търсене.

“Предчувствахме, че нещо е станало с нея. Абсурдно беше да е избягала в чужбина, каквито клюки плъзнаха. Имаше наследник на 15 година, който доста обичаше ”, описват нейни сътрудници.

След изгубването ѝ полицията почнала да ревизира контактите ѝ с най-близкото ѝ обграждане. 40-годишната рейнджърка била разведена от дълго време. Детето отглеждал някогашният ѝ брачен партньор, а тя живеела сама в 13-етажен блок. Заради привлекателната ѝ осанка към нея се навъртали доста ухажори.

Криминалистите открили, че последният диалог от телефона ѝ е бил със Светослав Каменов на 29 ноември. Според проверяващите тогава Стоянова е потърсила сметка на Каменов за колата. Той дошъл пред блока ѝ в Карлово със собствен прочут. Закарали я до къщата му в Сопот. Десислава е тръгнала непринудено. Следи от битка в жилището ѝ не са открити. В дома на Светослав е избухнал скандал, приключил със гибелта на рейнджърката.

“Строшил ѝ е врата със специфична бойна техника, като го е усукал наляво и надясно. По лицето ѝ имаше голям брой пострадвания, които свидетелстват за побой. Издъхнала е за секунди ”, изясняват проверяващите. Каменов

пъхнал натрупа

в раклата

на дивана,

а на седалката забил две видии. На идващия ден отпътувал за с. Зверино в Северозападна България. Там живеят майка му, сестра му и някогашната му брачна половинка с двете им деца.

Малко преди да бъде арестуван, килърът се свързал със собствен родственик в с. Зверино, който работел в Министерство на вътрешните работи. Поискал да се срещнат, само че сложил изискване да е на четири очи в гориста околност край селото.

Казал на служителя, че

в случай че не пристигна самичък,

ще стане

ужасно

Полицаят уведомил сътрудниците си и Светослав Каменов бил хванат на уреченото място. При задържането му са взели участие доста служители на реда, защото имало опасения, че може да окаже опозиция. Арестът обаче минал безпроблемно. Бившият рейнджър посочил на криминалистите къде е скрил тялото на Десислава, което престояло в раклата на дивана цели 8 дни. Заради ниските температури трупът не бил разкапан.

Каменов бил подготвен да оцелява при изключителни обстановки. По думите на негови познати подготовката му била на рамбовец. Участвал е в три задгранични задачи в Ирак и Афганистан. Той е единият от потърпевшите ни бойци при офанзивата на българската база в Кербала. Впоследствие станал обучител на рейнджъри по военнотехническа подготовка. Боравел е чудесно с оръжие. Каменов е

приел мъчително

уволнението си

от работа през 2018 година По неофициална информация бил освободен поради психическа неприспособимост и поради това, че е осъждан.

“През 2010 година е получил 4 месеца условно поради шофиране в нетрезво положение. Същото наказване му е наложено година по-късно за отклоняване от работа. Осъждан е и за подправен сигнал за бомба в ДСК в Карлово ”, съобщи наблюдаващият прокурор Петър Петров след арестуването на Каменов при започване на декември м.г.

През 2014 година в районния съд в Мездра се е водило дело против някогашния рейнджър за неплащане на прехрана за двете му малолетни деца, с майката на които се развел. Той внесъл сумата и се отървал без наказване.

Съседите на Каменов в Сопот още не могат да повярват, че е направил ликвидиране. Родителите му били кротки и възпитани хора. До пенсионирането си татко му работел във ВМЗ - Сопот, като шеф на завод.

Комшията Ганчо Дурев, който бил и сътрудник на Каменов-старши, разговарял със Светослав в деня след закононарушението. Видял, че печката в дома на 42-годишния мъж пуши, а по-късно той излязъл на открито и си разменили няколко реплики.

На Дурев не му направило усещане някогашният рейнджър да е обезпокоен. Пред него Светослав споделил, че има намерение да отиде при майка си, само че не прецизирал за какво.

В Сопот не знаят от какво се е препитавал, откакто го изгонили от армията. Говори се, че почнал да

злоупотребява с

алкохол, от който

ставал нападателен

По тази причина се разделил и с приятелката си от София.

“Каменов би трябвало да понесе заслужено наказване за убийството на Десислава ”, безапелационни са нейните сътрудници от Карловската бригада.

Тя бе заровена с военни почести и оркестър. “Отиде си без време млада и красива, трябваше да живее още ”, ридаеше майка ѝ до белия ковчег, върху който бяха подредени оценките на щерка ѝ.

От пловдивската прокуратура оповестиха, че срокът за привършване на досъдебното произвеждане за убийството е 7 август. Очаква се процесът да започва наесен. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР