Мотивът за убийството на Алексей Петров трябва да търсим по-скоро

...
Мотивът за убийството на Алексей Петров трябва да търсим по-скоро
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Призовавам разследващите внимателно да прочетат делото Октопод  

Мотивът за убийството на Алексей Петров би трябвало да търсим по-скоро в неговото минало, а проверяващите би трябвало доста деликатно да прочетат цялото дело " Октопод ", разяснява пред Dir.bg някогашният силов вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Според него редица политици дължат отговори за близката си връзка и зависимости със убития и назначенията му в бранш " Сигурност ". Цветанов изреди както Надежда Нейнски и Георги Първанов, по този начин и Бойко Борисов, бащата на Кирил Петков, някогашния основен прокурор Никола Филчев и някогашния вътрешен министър Емануил Йорданов, който по времето на кабинета на Съюз на демократичните сили назначава на щат в НСС Петров по предложение на Атанас Атанасов, тогава отпред на службата.

Цветанов е безапелационен, че показното ликвидиране демонстрира едно - че отсъства ефикасна битка с проведената престъпност, а ръководещите желаят да скрият това зад промени в службите. Според него това, че ръководещите протягат ръка към изземване на президентските пълномощия при назначенията в службите по конюнктурни аргументи, вреди на националния интерес.

В днешната непозната преса България е с показното ликвидиране и с шпионския скандал, което значи, че страната ни се отдалечава от Шенген, предсказва Цветанов. Авторитетът ни отсъства и тъй като през последните няколко години не сме част от нито една сериозна интернационална интервенция против оперативно забавни групи на наша територия, безапелационен е водачът на " Републиканци за България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР