Мотивът, който е бил поставен на първо място за налагане

...
Мотивът, който е бил поставен на първо място за налагане
Коментари Харесай

Един от първите мотиви за включването на Пеевски в „Магнитски“ е отпаднал

Мотивът, който е бил подложен преди всичко за налагане на наказания по закона „ Магнитски “ на депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, е изнемощял.

Това се схваща от писмо на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати, което е изпратено до Окръжния съд на Съединени американски щати за окръг Колумбия.  

От този документ, с дата 5 декември 2022 година, подаден от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) по делото, което някогашният народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски заведе в Съединени американски щати, излиза наяве, че е изнемощял претекстът за глобите - този, че през септември 2019 година Пеевски е работил интензивно за оказването на негативно влияние върху политическия развой в България на локалните избори на 27 октомври 2019 година, като се е договарял с политици да им обезпечи политическа поддръжка и позитивно медийно отразяване в подмяна на отбрана от наказателно следствие.

Този претекст е попадал до момента преди всичко в формалните известия на Министерството на финансите на Съединени американски щати за наложените на Пеевски наказания. Юристи разясниха пред „ “, че настоящето изказване на OFAC значи, че той няма да се поддържа по правосъдното дело.

По мотив останалите претекстове за наложените наказания Службата за надзор на задграничните активи показва мнение, че съгласно нея са подкрепени с задоволително доказателства. Уточнява се, че OFAC в нито един миг не е претендирала, че обвиняванията против Пеевски са наказателни, нито че се основават на наказателни процедури в българското законодателство. Затова са били прегледани в детайли и констатациите от инспекцията на българската прокуратура, която също ревизира политика след включването му в листата „ Магнитски “. Отново се припомня, че този закон не е наказателно право и въведените с него наказания не са наказателни, а административни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР