(Mother and Child, 1914, by Egon Schiele) ♥ Да възпитаваме

...
(Mother and Child, 1914, by Egon Schiele) ♥ Да възпитаваме
Коментари Харесай

Децата отразяват потиснатите чувства на родителите си ♥ Луиз ХЕЙ

(Mother and Child, 1914, by Egon Schiele)

♥ Да възпитаваме децата да обичат себе си

Има доста неомъжени майки, които се борят сами да отгледат децата си. Това е доста сложна задача и аз се удивлявам на всяка жена, която претърпява това. Тези дами фактически знаят как-во значи думата „ отмалялост ”. При сегашната периодичност на разводите всяка булка, преди да има деца, би трябвало да се запита: „ Готова ли съм и способна ли съм да отглеждам децата си и сама, в случай че се наложи? ” Отглеждането на деца значи доста повече ра-бота, в сравнение с множеството младоженки си показват. А да отглеждаш деца като уединен родител е свръхтежка задача. Като общество ние би трябвало да настояваме да се обезпечават съответни грижи за децата на всички работещи дами. Жените би трябвало да оказват помощ да се основат закони, които да оказват помощ на дамите и децата.

Като майки ние няма потребност да бъдем „ супер-жени ”, не е належащо и да бъдем „ съвършени родители ”. Ако желаеме да усвоите нови умения, прочетете някои от великите книги, написани за родителството, с цел да разберете по-добре какво в действителност желаете за децата си. Ако сте любещи родители, децата ви ще имат прелестен късмет да израснат като хора, каквито бихте желали да имате за другари. Ще бъдат удовлетворени от себе си и съумели хора. А когато си удовлетворен от себе си, това дава вътрешно успокоение. Аз мисля, че най-хубавото, което можем да създадем за синовете и дъщерите си, е да ги научим да обичат себе си, тъй като децата постоянно се учат посредством образци. Така вие ще подобрите качеството на живота си, а и те също. Самоуважението, което създавате за себе си, ще донесе самоуважение на цялото ви семейство.

Да бъдеш уединен родител си има и позитивна страна. Сега майките имат опция да възпитават синовете си по този начин, че да станат мъжете, каквито дамите споделят, че желаят. Жените се оплакват от държанието и настройките на мъжете, само че нали точно те възпитават синовете си. Ако желаем положителни, любещи и опознали женствената си страна мъже, значи от нас зависи да ги възпитаме по този начин. Какво желаете от един мъж, от един брачен партньор? Предлагам да напишете тези неща и доста ясно да формулирате към какво в действителност се стремите. После научете сина си да бъде подобен. Съпругата му ще ви обича поради това, а вие и синът ви постоянно ще бъдете в положителни връзки.

Моля ви, в случай че сте самотна майка, не говорете неприятно за някогашния си брачен партньор. Това учи децата, че бракът е война и, когато пораснат, браковете им ще бъдат същинско полесражение. Майката има повече въздействие върху детето от всеки различен. Майките сплотяват! Когато ние, дамите, се обединим, ще можем да имаме такива мъже, каквито споделяме, че желаеме, и то единствено в границите на едно потомство.

Бих желала да видя самоуважението и себеоценяването да се преподават всеки ден в учебно заведение. Получавам писма от учители и учителки, които ми описват какви прелестни резултати имат, когато преподават тези способи. Чудесно е да видиш какво реализират с децата. Обикновено водят класовете си единствено за една образователна година. Но даже и по този начин съумяват да внушат позитивни хрумвания у всяко дете.

Когато дъщерите ни се научат по какъв начин да станат мощни, няма да разрешават да бъдат измъчвани или подценявани по какъвто и да било метод. А синовете ни ще се научат да почитат всички хора, в това число всички дами в живота си. Никое момченце не се ражда като принудител и никое момиченце не се ражда като жертва или незначителен човек. Насилието над другите и неналичието на само-чувствие са добито държание. Децата усвояват насилието и се учат да одобряват ситуацията си на жертви. Ако желаеме възрастните в нашето общество да се отнасят с почитание един към различен, значи би трябвало да възпитаме децата си да бъдат положителни и да почитат себе си. Само по този метод двата пола в действителност ще се почитат взаимно.

Ако сте родител, имате опцията да служите за образец. Може да научите децата си по какъв начин да мислят позитивно и по какъв начин да работят с огледало. Децата обичат да работят с огледало. Правете го дружно. Бихте могли да създавате изказвания един за различен. Помагайте си да създавате позитивни прекарвания. Семейството, което дружно изрича позитивни изказвания, има превъзходен живот. Нека децата ви знаят какъв брой значими са мислите им. Те ще научат, че са частично виновни за личните си прекарвания и че вземат участие в основаването на личния си живот, което им дава сили да трансформират себе си.

Родителите са склонни да потискат доста усеща. Във всеки брак има по някой неизречен или неизречен проблем, на който никой не е обърнал нужното внимание. Децата реагират и го отиграват. Ужасното се получава, когато децата стартират да отразяват потиснатите усеща на родителите си. Това се ускорява изключително в пубертета. А родителите са склонни да упрекват децата, вместо сами да се прочистят. Ако детето ви реагира по нежелателен метод, какви ваши потиснати прочувствени проблеми отразява? Когато се освободите от огорчението си и простите на тези, които са ви основали проблеми, ще откриете, че децата като по знамение се трансформират към по-добро.

Често пъти в живота бъркаме посланика и посланието и не си научаваме урока. Когато децата ни и ли други хора създадат нещо, което ни тормози, нормално се сърдим и ги упрекваме. Но това, което не разбираме, е, че те играят роля в нашата пиеса. Те отразяват някое разбиране или модел, или подтиснат проблем вътре в нас. Показват ни нещо, от което понастоящем имаме опция да се освободим. Следващият път, когато мощно се разсърдите на някого, се пробвайте да отстъпите крачка обратно и да се запитате: „ Какъв е урокът тук? Как този случай ми припомня нещо от детството ми? Какъв модел диря? Желая ли да простя на себе си и на участниците в оня някогашен случай? ”

Децата и приятелите ни постоянно ни демонстрират неща за самите нас, които в реалност не желаеме да виждаме или с които не желаеме да се занимаваме. Ние в действителност обичаме да бягаме от уроците си.

От: „ Вярвай себе си “, Луиз Хей, изд. „ Слънце ”, 2008
Картина: Mother and Child, 1914, by Egon Schiele; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР