МОСВ съгласува процедури, ние не даваме разрешения за строителство, това

...
МОСВ съгласува процедури, ние не даваме разрешения за строителство, това
Коментари Харесай

Нено Димов: Да се възстанови дюна ще бъде прецедент за България

МОСВ съгласува процедури, ние не даваме позволения за строителство, това се прави от локалната власт, нито го следим по време на осъществяване – това се прави от ДНСК. Това означи министърът на околната среда и водите Нено Димов в предаването " Тази събота " по bTV във връзка градежите по Черноморието.

" На " Смокиня " имаше един вандалски акт във връзка с дюната, Районната ревизия направи инспекция, в това число и геодезично замерване, видя казуса, само че сега е спряла административното наказване, тъй като прокуратурата се самосезира и води наказателно следствие. Докато това наказателно следствие ние би трябвало да изчакаме като институция. Ако то свърши с неоправдателна присъда, при всички случай е по-тежко, и то ще има мощ. Ако не свърши по този начин, тогава ние ще наложим административна глоба ", изясни министърът.



По думите му да се възвърне дюна ще бъде казус за България. " Имаме законовата опция да накараме разрушителя на дюната на " Смокиня " да я възвърне, което би било прецедент за България. Факт е, че нещо, което се е формирало десетилетия и даже епохи, не се възвръща, то няма да бъде достоверно. Но би трябвало да се даде образец, че когато рушиш нещо, което нямаш право да рушиш, би трябвало да го възстановиш – усилието би трябвало да бъде в тази посока ", безапелационен беше Нено Димов.

За " Арапя " той изясни, че там  инвестиционното желание е от 2005 година и то не е изтекло. „ Според Държавното горско стопанство там няма вековни дървета, няма предпазени зони и " Натура ", на процедура няма нищо, което е обвързвано с пълномощията на Министерство на околната среда и водите ", уточни Нено Димов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР