МОСВ обяви обществени обсъждания за специфични и подробни природозащитни цели

...
МОСВ обяви обществени обсъждания за специфични и подробни природозащитни цели
Коментари Харесай

МОСВ обяви за обществено обсъждане цели за опазване на 13 защитени зони от „Натура 2000“

Министерство на околната среда и водите разгласи публични разисквания за характерни и подробни природозащитни цели за 13 предпазени зони от екологичната мрежа „ “. Те са създадени от експертен екип под управлението на Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания при Българска академия на науките.

Целите на запазване на равнище предпазена зона съставляват набор от съответни цели, които би трябвало да бъдат изпълнени в дадена зона, с цел да се подсигурява, от една страна, дълготрайното запазване на видовете естествени местообитания и типовете в зоната, а от друга – че тя способства по най-хубавия вероятен метод за реализиране или поддържане на удобното положение на съответния вид естествено местообитание и тип в биогеографския район и страната. Тези цели са основата за установяване на ограниченията за запазване и се основават на научни знания и качествена информация за положението на съответната зона, типовете и естествените местообитания, предмет на запазване в нея, както и за главните въздействия и закани, които могат да им повлияят.

Кои са тези 13 предпазени зони и подробна информация за характерните цели на отбрана и ограничения за постигането им можете да видите на адрес:
Европейска комисия с дело против България в Съда на Европейски Съюз поради Натура 2000
Европейската комисия (ЕК) одобри решение за сезиране на Съда на Европейски Съюз по отношение на несъблюдение на отговорности на България по Директива 92/43...

Активното присъединяване на всички способени органи, заинтригувани страни и необятната общност е от основно значение при одобряването на природозащитни цели за зоните от екологичната мрежа „ Натура 2000 “.

Екипът на Министерство на околната среда и водите чака мнения, оферти, рекомендации и мнения в период до 18.12.2021 година на адрес Министерство на околната среда и водите 1000, гр. София, бул. „ Княгиня Мария Луиза “ 22, както и на ел. поща - [email protected]

Пакетът от документи е квалифициран в сходство с утвърдената от министъра на околната среда и водите Концепция за създаване на характерни и подробни природозащитни цели на равнище предпазена зона за зони от екологичната мрежа „ Натура 2000 “. Те са създадени съответно за всяка предпазена зона в осъществяване на насоките на Европейската комисия за реализиране на цялостно сходство с условията на Директива 92/43/ЕИО за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна и на Директива 2009/147/ЕО по отношение на опазването на дивите птици и са създадени съответно за всяка предпазена зона.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР