Мостът в карловския квартал Сушица“ продължава да бъде опасен, съоръжението

...
Мостът в карловския квартал Сушица“ продължава да бъде опасен, съоръжението
Коментари Харесай

Мостът в квартал Сушица стана опасен

Мостът в карловския квартал „ Сушица “ продължава да бъде рисков, оборудването бе развалено при последните поройни дъждове, сигнализираха локални поданици. Има заплаха там да пострадат хора, както и да пропаднат коли.

Мястото е обозначено по предписание на общинската администрация в Карлово, само че това не предотвратява риска от произшествия, настояват поданици на квартала.

Мостът в действителност е водосъбирателно оборудване, в което се събира водата от няколко потока. Първият мощен проливен дъжд преди десетина дни отнесе част от канавката и разруши шахтата, в която се събира водата, обясниха експерти. Подкопани са и устоите на моста.

Веднага след повредата община Карлово разпореди на компания „ Генов строй “ да извърши наложителен спешен ремонт на водосъбирателното оборудване.

За цялостното решение на казуса е нужен план и финансиране. Комисия от общината към този момент направи оглед на място и изготви отчет и план за повсеместен ремонт. Документите са импортирани в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне при бедствия и повреди. От тази комисия зависи по кое време и дали въобще ще стартират действия за възобновяване на вредите, съобщи Ани Вълева, основен специалист в община Карлово.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР