Мостът Амбасадър, който свързва Канада и САЩ и който е

...
Мостът Амбасадър, който свързва Канада и САЩ и който е
Коментари Харесай

Мостът Амбасадър, свързващ Канада със САЩ, отново бе отворен за движение

Мостът " Амбасадър ", който свързва Канада и Съединени американски щати и който е най-натовареният наземен граничен пункт в Северна Америка, още веднъж бе отворен за придвижване, откакто канадската полиция разчисти събралите се на него протестиращи против коронавирусните ограничавания, които прекараха на моста близо шест дни, съобщи Ройтерс.

Силите на реда разчистиха през вчерашния ден протестиращите и колите, които блокираха витално значимия за търговията мост по границата на Канада със Съединени американски щати. Извършени бяха арести, само че основният мост през вчерашния ден към момента не беше отворен за придвижване, осведоми Българска телеграфна агенция.

Полицията в Уиндзор, Онтарио, съобщи, че над 20 души са били задържани, без да оказват опозиция, че седем автомобила са били изтеглени от моста и че пет транспортни средства са били конфискувани от управляващите.

Относително дребен брой стачкуващи останаха на моста в събота, откакто управляващите съумяха да убедят по-голямата част от участниците в протестната демонстрация да изоставен моста дружно с камионите и колите си, които използваха, с цел да блокират придвижването по него.

През моста " Амбасадър " минават към 25 % от търговията сред Съединени американски щати и Канада, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР