Москвич Яуза би трябвало да е новата гордост на руското

...
Москвич Яуза би трябвало да е новата гордост на руското
Коментари Харесай

Москвич се завръща, но ще се произвежда в Китай


Москвич " Яуза " би трябвало да е новата горделивост на съветското автомобилостроене. Е, той ще се създава в Китай и към този момент не се знае по кое време тъкмо ще е на пазара, само че пък идва със поръчките да е първият съвременен съветски SUV. Кръстен е на река Яуза, която минава през Москва, и ще бележи възраждането на руската легенда " Москвич ".

Каналът е цялостен с видеа, гръмко обявяващи нови модели от КАМАЗ, Лада и даже от белоруските МАЗ. Клипът, отдаден на белоруския автомобил, да вземем за пример е озаглавен " Беларус не спи! Нов кросоувър МАЗ-5551 за 100 млн. рубли се готви за дебют ". Но назад към " Яуза ", който също би трябвало да е в сегмента на кросоувърите.

От описанието към видеото излиза наяве, че неотдавна московският кмет Сергей Собянин се е срещнал с управлението на КАМАЗ, като от завода са показали лист с чисто нови концепции за модели " Москвич ". Всички те са предопределени да изместят от сърцето на руснаците западните си еквиваленти.



Така да вземем за пример от Москвич " Примус " се чака да размени Skoda Karoq и Nissan Qashqai, може би тъй като има поразителни образни сходства и с двете коли. " Яуза " на собствен ред би трябвало да стане по-любима от коли като KIA Seltos и, още веднъж, Skoda Karoq. Приликите във външния дизайн са много осезаеми, макар че в действителност колата е безусловно буквално копие на JAC Sehol X4.

Видът на " Яуза " е като на типичен кросоувър с някои смели детайли като предните фарове и джантите. Към това са прибавени хромирани елементи и такива от черна пластмаса. На предния похлупак гордо се мъдри надпис " Москвич " с огромни черни букви, въпреки че основата е на към този момент упоменатия китайски SUV с марка JAC.

Фабриката на китайския бранд е до град Хефей в Източен Китай и точно там би трябвало да се прави и " Яуза " или по-точно - върху към този момент наличните Sehol X4 да се поставя надписът " Москвич ". Двигателят е бензинов и доближава до 150 конски сили, а от дребното налични фотоси се вижда, че трансмисията е автоматизирана. От канала " На автотрассе " показват, че в бъдеще чакаме и електрически автомобил със същите параметри. Цената на Москвич " Яуза " към момента не е изцяло ясна. JAC Sehol X4 коства сред 12 900 и 15 хиляди $ според от модификациите му. Руският му брат-близнак най-вероятно ще идва на цена от 1 млн. до 1,8 млн. рубли - сред 16 300 и 29 300 $.

В интериора на кросоувъра няма особени изненади и е по-скоро спестовен. Има дребен екран на инфотейнмънт системата и под него е панел с бутони. Салонът е кожен с детайли от велур. Показаните продуктови фотоси обаче могат да са на JAC, а не на това, което ще съставлява " Яуза ", където някои принадлежности и екстри биха могли да бъдат в допълнение орязани.

Остава и казусът кой ще може да си закупи сходен автомобил на територията на Русия. Редица компании, измежду които и Huawei, стартират да приключват вноса на свои артикули, само че не поради глобите към Москва, а тъй като в страната няма задоволителна покупателна дарба.

Ако Москвич " Яуза " се трансформира в реалност, то той ще стигне до автосалоните на Руската федерация, само че рискува да си остане там като изложбен експонат. Дори от " На автотрассе ", където доминира превъзбуденият звук за новото съветско автомобилостроене, признават, че " Яуза " би бил " най-скъпият кросоувър " в Русия. Въпреки това оттова оптимистично акцентират, че колата ще стане " най-популярната в страната ", написа " Уебкафе ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР