Москва. Зеленото безумие“, което обхвана западния свят, вече има сериозни

...
Москва. Зеленото безумие“, което обхвана западния свят, вече има сериозни
Коментари Харесай

РИА Новости: Грета Тунберг обяви война на белите мъже

Москва. „ Зеленото безумство “, което обхвана западния свят, към този момент има съществени стопански последици. Но има всички учредения да се допуска, че в бъдеще ще стане още по-интересно. Особено поради това, че двете основни символически фигури на „ зеленото придвижване “ Александрия Окасио-Кортес и Грета Тунберг смъкнаха маските си на еко-активисти и твърдо оповестиха действителните си политически цели. Ако те получат своето, светът към този момент в никакъв случай няма да бъде същия, а Русия и Китай, най-вероятно, ще останат последните острови на здравия разсъдък в свят, който избира да не помни за здравия разсъдък. Това написа Иван Данилов в материал за РИА Новости , показан без редакторска интервенция.

Грета Тунберг, в съавторство с още две радикални активистки, разгласява програмна публикация със заглавие „ Защо протестираме още веднъж “, в която авторките почтено си признават, че тяхната битка за „ избавление на планетата “ изисква заличаването на съществуващата политическа и икономическа систематична. „ Това деяние би трябвало да бъде мощно и широкомащабно. В края на краищата, климатичната рецесия не визира единствено околната среда. Това е рецесия на правата на индивида, справедливостта и политическата воля. Тя бе основана и захранвана от колониалната, расистка и патриархална система на потисничество. Трябва да я демонтираме “.

За тези, които не са осведомени със характерния език на радикалните „ зелени “ деятели, е необходим превод на някои основни понятия, които се употребяват в този манифест. В техния понятиен уред, „ патриархална система на потисничество “ е всяко общество с обичайни полезности, в които мъжът е мъж, дамата – жена, а фамилията е съюз сред мъж и жена и обезпечава възпитанието на идващото потомство земляни. Между другото, еко-активистите от този жанр постоянно приканват за самоограничение от раждане на деца – също в името на спасението на климата. При това измежду младежите в англосаксонските страни, където тази агитация работи с цялостна мощ, тези възгледи стават все по-популярни.

„ Расистките и колониални системи “ са тези общества, в които някои етнически или расови малцинства получават по-малка междинна заплата от болшинството. Прекрасен образец за тази псевдологика е Европа, където е мощно публикувана следната позиция: единствената причина, заради която мигрантите правят по-често закононарушения и заработват по-малко от локалните поданици е расизмът и ксенофобията на самите локални поданици. Именно с тях, съгласно логиката на Грета и нейните сътрудници, би трябвало да се борим за спасението на климата на планетата. Струва си да отбележим невероятният цинизъм на този жанр деятели: доста мъчно (макар и от време на време да е възможно) е да забележим техни митинги за това, че забележителна част от кобалта - металът, нужен за батериите на толкоз обичаните им електрически автомобили, като Tesla, се добива от африкански деца в рабски условия. Този общоизвестен факт по никакъв метод не въздейства на това, с какво твърдоглавие последователите на „ зеленото безумство “ упорстват на замяната на колите с електрически автомобили.

Манифестът на Грета Тунберг е в унисон с различен значим документ, който към този момент е включен по един или различен метод в програмата на един от претендентите за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия - Новият зелен курс на младия социалист от Конгреса Александрия Окасио-Кортес.

Публикуването на този документ провокира страховит скандал в Съединени американски щати, тъй като в съпътстващите материали щабът на младия и перспективен политик почтено си признава, че това не е екологическа стратегия за избавяне на климата, а политическа стратегия под прикритието на екологията. Нещо повече, измежду най-запомнящите се хрумвания, отразени в документа, са такива перли, като „ възбрана на говеждото “ (авторите на проекта съжаляват доста, че за 10 години няма да съумеят да унищожават популацията от крави в Съединени американски щати напълно), фактическа възбрана за потребление на самолетен превоз (съставителите са доста обезпокоени и за това, че няма да съумеят да се отърват от самолетите, дружно с кравите, за 10 години), обезпечен приход (достатъчен за живот и „ икономическа сигурност) за тези, които „ не могат или не желаят да работят “, както и прекосяване на „ 100-процентова зелена енергетика “ – т.е. отвод от въглищата, петрола, природния газ и атомните електроцентрали.

В Съединени американски щати към момента не са пристъпили към реализация на тези проекти поради Доналд Тръмп, който изобщо загатва: колкото повече демократите постановат концепциите за възбрана на месото, самолетите и нефта, толкоз по-големи са възможностите гласоподавателите още веднъж да гласоподават за него.

Европейският съюз към момента няма собствен Тръмп, а политици, които желаят да прегърнат „ зелената концепция “ – има, и резултатите от тези дейности са видни даже в този момент, а в бъдеще тези последици единствено ще се ускоряват, тъй като новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен към този момент промотира своя лична версия на „ Зеления курс “.

За да оцените следствията от към този момент взетите решения е задоволително да погледнете какво пишат европейските медии и уважавани консултантски компании. Последствията от безусловно безумната тактика за въвеждане на „ зелена енергетика “ в немската енергийна система разказва известна американска консултантска компания, представена от Forbes: McKinsey насочва най-сериозно предизвестие, когато става въпрос за все по-ненадеждното енергоснабдяване на Германия поради нейната мощна взаимозависимост от непостоянната слънчева и вятърна сила. В течение на три дни през юни 2019 година немската енергийна система беше покрай прекъсване на тока “.

Миналия месец France24 заяви за всеобщи митинги на немските фермери, които блокират автомагистрали и пътища поради това, че новите „ климатични ограничавания “ ги лишават от прехранване, пари и очаквания за бъдещето. „ Хиляди фермери докараха своите трактори в немските градове, с цел да стачкуват против новата селскостопанска политика на държавното управление, която, по техните думи, ще унищожи поминъка им и ще ги направи изкупителни жертви на изменението на климата. Дългите колони от трактори спираха придвижването по време на огромните протестни акции в Берлин и Бон, където се намират федералните държавни институции, а хиляди други трактори свиркаха с клаксоните си и блокираха пътищата към градове, като Мюнхен, Хановер и Щутгарт “.

„ Зеленото безумство “ засегна и най-големия драгоценен камък в индустриалната корона на Германия – нейните автомобилни концерни. „ Собственикът на Mercedes-Benz, компания Daimler, и Audi (собственост на Volkswagen) оповестиха, че са изгубили повече от 20 хиляди работни места, което стана първия действителен симптом за големите човешки жертви, които ще има при прекосяването на бранша от мотори с вътрешно горене към електрически автомобили “, оповестява Finandcial Times. „ Daimler разгласи, че в околните два месеца ще редуцира повече от 10 хиляди работни места и по този метод притежателят на Mercedes-Benz добави към пагубната серия загуби на работни места в немската автомобилна промишленост. Стойността на вложенията в електрическите автомобили и натискът от страна на спадащите продажби и облаги подтикват съществено преструктуриране на цялата промишленост. През тази година е оповестена загубата на 50 хиляди работни места “.

В новата „ зелена стопанска система “, която в този момент се построява в Европа (и, може би, ще се опитат да изградят в САЩ), е мъчно да се откри място за атомни физици и петролни служащи, в нея ще е мъчно да живеят и автомеханиците и фермерите. В такава стопанска система на практика няма да има място за обичайни полезности и за обичащите да хапват месо. Но в тази псевдоекологическа стопанска система ще се намерят привилегировани места за незаконните мигранти, за борците за преимущества на най-различни малцинства и получатели на най-различни дотации: от нерентабилните електрически автомобили и стопански неконкурентноспособните ветрогенератори, които не могат да обезпечат непрестанен приток на ток към енергийните системи. Ако нещата продължат по този начин и в бъдеще, то към Русия може да тръгне най-парадоксалният приток на туристи от Европейски Съюз, тъй като единствено в Русия (и в Китай, само че Русия е по-близо) ще можеш умерено да ядеш същинско (а не соево) месо и да карате ръмжащ бензинов състезателен автомобил без екскурзиантът да бъде малтретиран от съвестта или да бъде порицаван от „ екологично-моралната полиция “ в лицето на деятелите в обществените мрежи. Това, несъмнено, е такава смешка, в която може да има сериозен и много горчив дял от истината за жертвите на „ зелена полуда “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР