Москва/Виена. Александър Ван дер Белен, федералният президент на Австрия, разкритикува

...
Москва/Виена. Александър Ван дер Белен, федералният президент на Австрия, разкритикува
Коментари Харесай

„Известия“: Президентът на Австрия разкритикува САЩ за натиска срещу „Северен поток-2“

Москва/Виена. Александър Ван дер Белен, федералният президент на Австрия, разкритикува позицията на Съединени американски щати във връзка с газопровода „ Северен поток-2 “, като означи, че Вашингтон се отнася към Евросъюза „ като към колония “, написа вестник „ Известия “ .
«Американското държавно управление се отнася към Евросъюза и към обособени негови страни-членки, като към колония “, съветският ежедневник цитира австрийския вестник Standard.
Според австрийското издание думите на президента Белен се отнасят и да дейностите на Съединени американски щати по въпроса с иранската нуклеарна договорка. За излизане от контракта за нуклеарната стратегия на Иран американският президент Доналд Тръмп разгласи през май 2018 година, а по-късно Вашингтон вкара наказания против Техеран.
Против плана „ Северен поток-2 “, с който се цели да се обезпечи надеждна доставка на газ за Европа, са се оповестили страните от Прибалтика, Полша, Украйна, която се опасява да не изгуби опцията за пренос през нейната територия на съветското гориво, а също и Съединени американски щати, които възнамеряват да продават на Европейски Съюз своя шистов газ.
Вашингтон прикани Европа да се откаже от газопровода и заплаши със наказания компаниите, които вземат участие в плана по неговото създаване.
Австрия разгласи, че Съединени американски щати не са способни да спрат строителството на „ Северен поток-2 “
Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР