Москва. В посолството на Република България в Москва на 27

...
Москва. В посолството на Република България в Москва на 27
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров взе участие в работна закуска в Посолството на Република България в Москва

Москва. В посолството на Република България в Москва на 27 септември 2017 година се организира работна закуска на министъра на външните работи на РФ Сергей Лавров с изключителните и пълномощни посланици на славянски страни. Това се споделя в известие от Посолството на Република България в Москва.
В приветствието си до високите посетители изключителният и пълномощен дипломат на Република България в РФ Бойко Коцев означи значимостта на продължаването на традицията да се организират срещи с министъра на външните работи за постоянна обмяна на отзиви по настоящи интернационалните проблеми и подсилване на разговора в двустранното съдействие.
Министър Сергей Лавров акцентира, че културните, историческите и духовните фактори без подозрение сплотяват всичките наши страни и Русия е подготвена да развива градивни връзки с всяка от присъстващите страни. Ръководителят на съветското външнополитическо ведомство означи позитивната динамичност в развиването на търговско-икономическите връзки сред Русия и множеството от участващите в срещата страни, включително, увеличението на стокообмена освен за сметка на енергоносителите. Също по този начин позитивно беше оценено развиването на връзките в филантропичната и културната сфери.
В работната закуска взеха присъединяване и първият заместник-министър на външните работи Владимир Титов, статс-секретарят и заместник-министър Григорий Карасин, заместник-министърът Алексей Мешков, шефовете на департаменти на Министерство на външните работи на РФ, както и посланиците на Македония, Полша, Сърбия, Словакия, Словения, Хърватия, Черна гора, Чехия, и краткотрайно ръководещите посолствата на Беларус, Босна и Херцеговина и Украйна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР