Москва. Руското правителство одобри Концепция за развитие на производството на

...
Москва. Руското правителство одобри Концепция за развитие на производството на
Коментари Харесай

Производството на електрически превозни средства в Русия ще расте според нов документ на правителството

Москва. Руското държавно управление утвърди „ Концепция за развиване на производството на електротранспорт до 2030 година “ Основните задания са: развиване на индустриалната база, „ създаване на софтуерни пълномощия посредством задълбочаване на локализацията “, стартиране на „ артикули с фундаментално нови свойства в региона на електрическото задвижване “, както и стимулиране на търсенето, образуване на следпродажбени услуги, основаване на нужната инфраструктура и унищожаване на регулаторните бариери. Програмата ще се извършва на два стадия: 2021–2024 година и 2025–2030 година

„ Стимулиране на търсенето “ значи, наред с други неща, „ отстъпки “, т.е. дотации от федералния бюджет за кредитни институции: средствата ще бъдат употребявани за възобновяване на изгубен приход от заеми, издадени на физически лица за закупуване на електрически транспортни средства. Веднага се дава обещание " да се организира опит за свободно прекосяване на електрически транспортни средства по платени сектори на федералните пътища ".

Сега производството на търговски електрически транспортни средства в Русия е лимитирано до електрически рейсове от КамАЗ, ГАЗ и Волгабас, както и прототипи на GAZelle e-NN под формата на микробус. Последните имат мотор от 100 кВт (136 к.с., 310 Нм), батерия с потенциал 48 кВтч и пробег от 120 км.

В края на първия стадий в Русия би трябвало да се създават минимум 25 000 електрически автомобила годишно, до момента в който броят на зарядните станции на доктрина ще доближи 9400 бройки (бързите би трябвало да са 2900). Ще стратирапроектирането на обособени паркоместа за EV-модели, въвеждането на таксуване на зареждането с ток на бензиностанциите, създаването и актуализирането на документи.

Вторият стадий дава обещание на електрическите транспортни средства дял от минимум 10% от общия размер. Ще бъде стартирано произвеждане на кафези за тягови литиево-йонни акумулатори, катодни и анодни материали, 72 000 зарядни терминала (включително 28 000 бързи) и 1000 водородни станции за зареждане. В резултат на това ще би трябвало да бъдат открити към 39 000 работни места.

В документа се загатват два пътнически плана - Kama -1 и Zetta на частна компания от Толиати. Създателите на Zetta се надяваха на заем от 99,9 милиона рубли при 1% годишно, само че през септември 2020 година Фондът за индустриално развиване отхвърли да даде пари и стартът на производството беше отсрочен.

Според " концепцията ", през днешния ден в Русия има " до 11 000 електрически транспортни средства ", само че през 2030 година те би трябвало да бъдат повече от 250 000. Производството на електрическите коли Kia и Hyundai на поточната линия на калининградския Автотор през 2023 година наподобява по-реалистично от другите обещания в документа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР