Москва реши да разшири списъка с отговори на представители на

...
Москва реши да разшири списъка с отговори на представители на
Коментари Харесай

Остра декларация на Русия и забрана на още представители на ЕС да влизат в страната

Москва реши да разшири листата с отговори на представители на Европейски Съюз, на които е неразрешено влизането в Русия. Това се споделя в известие на съветското външно министерство, публикувано в петък, представено от.

" Руската федерация неведнъж е предупреждавала Европейски Съюз да не употребява принадлежности за едностранни ограничавания, които са нелегитимни в интернационалното право. Във връзка с решенията, взети от Европейски Съюз, Москва намерено съобщи, че си резервира правото да отговори. Във връзка с това съветската страна, ръководена от правилото на взаимност и паритет, реши да разшири листата с представители на държави-членки и институции, на които е неразрешено да влизат на територията на Руската федерация ", оповестиха от министерството.

Според дипломатическото ведомство черният лист включва ръководителите на европейски частни военни компании, настоящи в разнообразни райони на света, както и представители на правоприлагащите органи, законодателните и изпълнителните органи на редица страни-членки на Европейски Съюз, които са персонално виновни за пропагандирането на антируска политика и " налагане " на ограничения, които нарушават законовите права на рускоезичните жители и медии. " Нота от съветското външно министерство с информация за тази стъпка е изпратена до делегацията на Европейския съюз в Русия по открития ред ", прибавиха на съветското Министерство на външните работи.

Министерството акцентира, че Европейски Съюз продължава да води " противозаконна, разрушителна и безсмислена политика на едностранни ограничавания против Русия ". " Редовно в Брюксел се щамповат дискриминационни решения, които случайно лимитират правата на сънародниците ни и съветските организации. Основа за тяхното приемане обичайно са голословни, а от време на време и искрено неуместни обвинявания ", обявиха от външното министерство.

Европейски Съюз упрекна редица представители на съветските правосъдни и правоприлагащи организации в подкрепяне на " внедряването на съветското законодателство " в Крим и Севастопол. " С други думи, още веднъж се показва невъзможността да се признае необратимостта на свободния избор, изработен от кримчаните през март 2014 година в интерес на обединяването с родината им ", означиха от дипломатическото ведомство.

В същото време Москва означи, че Европейският съюз от своя страна продължава да " насажда " на всички места нормите на законодателството на Европейски Съюз, пробвайки се да изиграе ролята на " нормативна суперсила ". " Очевидно те би трябвало да са подготвени за контрамерки от тези сили в интернационалната общественост, които живеят по нормите на интернационалното право въз основата на Устава на Организация на обединените нации ", предизвести съветското външно министерство.

" Приканваме Брюксел да се вслуша във все по-активните гласове на рационални европейци, призоваващи за занемаряване на политиката на наказания против Русия и нейните съдружници, която подкопава интернационалното право и явно е задънена улица. Това е значима причина за възобновяване на стабилността и сигурността в евроатлантическото пространство, както и за нормализиране на климата на интернационалните връзки ", обявиха от външното министерство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР