Москва. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис

...
Москва. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис
Коментари Харесай

ТАСС: Главата на непризнатата ДНР не изключи Русия да се намеси в защита на населението на Донбас в случай на украинска агресия

Москва. Ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи, че не изключва, че Русия може да се притече на помощ на републиките в Донбас, в случай че Украйна отприщи пълномащабна експанзия против тях, само че това решение би трябвало да бъде взето от Москва независимо, предава TACC .

„ Има обстановка на линията на прикосновение – напрегната е до краен лимит. Сега преглеждаме един от разновидностите: Украйна минава в нахлуване, стартира да употребява всички оръжия, с които разполагаше, плюс оръжията, които са били импортирани в територията на Украйна и не престават да се внасят от западните страни.Това стартира да се употребява против цивилното население, против градовете и регионите на Донбас. Не изключвам, че в случай че стартира пълномащабна атака, в случай че селища и цивилно население бъдат унищожени, тогава Русия може да предприеме такива стъпки. Но това решение, в случай че бъде признато, то би трябвало да бъде признато от самата Русия. Но аз не бих го изключил ", сподели той в конференция в петък, на въпроса при какви условия съгласно него съветските войски могат да влязат в непризнатата ДНР.

„ Това съгласно мен е напълно явно, като се има поради обстоятелството, че в Донбас към този момент живеят над 700 000 жители на Руската федерация, които са получили документи и са тук по непрекъснатото си местоживеене “, сподели Пушилин.Той добави, че военните св така наречен ДНР ще създадат всичко допустимо сами да защитят своите съграждани. „ Дали тези сили ще са задоволителни или не, не е ясно “, сподели Пушилин.

Той означи, че Донецк счита Украйна за терористична страна и ще изиска признание на това на интернационално равнище.

Що се отнася до Украйна като терористична страна, по този начин за нас е по този начин “, сподели Пушилин.

Говорейки за опцията за отправяне на такова искане към интернационалните организации, той призна, че в сегашната обстановка на „ двойни стандарти “ единствено Русия може да предложи това.

В същото време Пушилин означи, че сходно признание може да се трансформира в спънка за по-нататъшни договаряния за разрешаване на обстановката в Донбас. " Ние разбираме всичко за Украйна, само че по какъв начин тогава можем да изпратим нашите договарящи на договаряния? И в случай че Русия признае какво ще се случи с нормандския формат тогава? " попита той.

Отговаряйки на въпроса дали управляващите в Донецк ще разгласят обща готовност при положение на започване на огромни военни дейности, Пушилин сподели: " Преждевременно е да се приказва за това. Аз не бих стигнал толкоз надалеч, това не би трябвало да се прави ".

Според ръководителя на непризнатата ДНР републиката разчита на своите сили, на военния си личен състав и е подготвена да направи всичко, с цел да реализира мир по-бързо.

Националистите управляват обстановката в Украйна сега и в този момент е невероятно да се договорим за мир с Киев, сподели той.

„ Изключително съм песимистичен, че нещо може да се контракти с Украйна в близко бъдеще. Защо те (украинските управляващи – бел. ТАСС) се държат по този начин? Защото се опасяват. Вътре в страната се опасяват от радикалите Те обърнаха обстановката по подобен метод, че в този момент думата на националистите играе решаваща роля “, сподели той.

Пушилин добави, че сходна тактичност не е донесла триумф на сегашните украински управляващи. „ Те не са станали свои за радикалите, за националистите, макар че се пробват да флиртуват с тях, изгубиха и поддръжката на съответната част от популацията “, изясни главата на непризнатата република.

Той добави, че въпреки това някои западни страни тласкат Киев към експанзия. „ Обективно Западът или някои западни страни най-агресивно тласкат Украйна към спор. Това е преференциално и и е в техен интерес. Финансов. Затова в този момент виждаме такива размери на доставки на оръжие “, сподели Пушилин.
Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР