Москва прие сериозно редица контрапредложения от Вашингтон относно гаранции за

...
Москва прие сериозно редица контрапредложения от Вашингтон относно гаранции за
Коментари Харесай

Рябков: Отговорът на НАТО по въпросите на сигурността съдържа повече груб език, отколкото отговорът на САЩ

Москва одобри съществено редица контрапредложения от Вашингтон по отношение на гаранции за сигурност, по-специално по отношение на съответни ограничения за бистрота и подсилване на доверието. Това сподели пред публицисти Сергей Рябков, заместник-министър на външните работи на Руската федерация, оповестява ТАСС.

„ Ние приехме съществено тези съображения по отношение на съответните ограничения за бистрота, създаване на доверие, понижаване на риска, които се съдържат по-специално в американския документ. В отговора на НАТО, апропо, процентът на неучтивост и провокационен език е доста по-висок спрямо американския, макар че в американския също не липсват детайли на неприемливи формулировки на въпроса “, добави още Рябков.

Според текста на отговора на Съединени американски щати на предложенията на Руската федерация, оповестен в испанския вестник El Pais, Вашингтон е подготвен да разиска с Москва опцията за ревизиране на уреди за противоракетна защита в Румъния и Полша в подмяна на ревизия на съветски уреди.

Отговаряйки на въпроса дали сходно предложение подхожда на Москва, Рябков разяснява: „ Сега не задълбаваме в спецификата на това предложение, тъй като главното за нас е да разберем дали другата страна е подготвена да продължи сериозния диалог за неразширяване на НАТО и връщането на инфраструктурата, конфигурацията на Алианса към обстановката от 1997 година, все още на подписването на Учредителния акт. От това зависи всичко останало. "

„ Ако се окаже, че този диалог в действителност продължава и не се затворя още веднъж с безсмислено морализиране и опит да ни изясни изцяло дискредитираната западна логичност на метода към въпросите на сигурността, да дискредитира единствената ни допустима интерпретация на правилото на неделимостта. Ако успеем да се придвижим най-малко в някакъв мащаб към по-съдържателна, задълбочена и насочена към резултатите полемика и в дълготраен проект към решаването на тези съществени задания, тогава обстановката с американското предложение за тези инспекции ще наподобява друго “, акцентира заместник-ръководителят на съветското дипломатическо ведомство.

А към този момент, съгласно него, такова предложение от Вашингтон е „ нищо повече от сигнал за съществено разбиране на повдигнатите от Русия въпроси, за сериозността на отношението към предложенията на Руската федерация по проектоспоразуменията “. Но няма съображение да се занимаваме с съответни американски хрумвания при липса на схващане, че има минимален проблясък от тяхна страна за неразширението на НАТО. Няма съображение да се занимаваме с това “, в умозаключение сподели Рябков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР