Москва. Президентът Румен Радев поздрави български и руски дейци на

...
Москва. Президентът Румен Радев поздрави български и руски дейци на
Коментари Харесай

В Москва президентът Румен Радев се срещна с български и руски дейци на културата по повод предстоящия Ден на славянската писменост

Москва. Президентът Румен Радев поздрави български и съветски дейци на културата и представители на българската общественост в Москва във връзка 24 май - Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност. Срещата се състоя в българското посолство в съветската столица в границите на работното посещаване на президента в Руската федерация. Това оповестиха от прессекретариата на президента.
Самият факт, че в българския календар има подобен празник е индикатор за високото цивилизационно ниво и за полезностите, които нашият народ е развил и пренесъл през вековете, акцентира президентът. Румен Радев подсети за призванието на интелигенцията да бъде публичен мотор и прикани политиците да работят по този начин, че да основават най-хубави условия за разрастване на креативния капацитет на хората на науката, изкуството и културата.
„ Няма българин, който да не носи надълбоко в сърцето си загатна и признателността към учителите, основали в него жаждата към познание. На писателите, поетите, художниците, артистите, създаващи духовни полезности, на всички дейци на изкуството, културата, просветата и образованието, през днешния ден отдаваме нашата висока респект “, сподели президентът.
Българският президент се обърна към гостите и ги приветства с идния Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност - 24 май. „ Винаги, където и да съм бил, за мен са били изключително вълнуващи и предстоящи срещите с нашите сънародници, с представителите на културата и на интелигенцията “, уточни Румен Радев.
Президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева участваха в Болшой спектакъл на оперната режисура „ Зигфрид “ от Рихард Вагнер – част от сполучливите гастроли на Софийската опера и балет на влиятелната сцена.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР